Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ταλαιπωρία στις εφορίες για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις

13 Δεκέμβριος 2005
  • Απίστευτη ταλαιπωρία επιφυλάσσει το υπουργείο Oικονομικών σε χιλιάδες φορολογούμενους. Mισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες και αγρότες με επιστολή του υπουργείου καλούνται μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου στην Eφορία για να αποδείξουν ότι δεν είναι... φοροφυγάδες.....

Απίστευτη ταλαιπωρία επιφυλάσσει το υπουργείο Oικονομικών σε χιλιάδες φορολογούμενους. Mισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες και αγρότες με επιστολή του υπουργείου καλούνται μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου στην Eφορία για να αποδείξουν ότι δεν είναι... φοροφυγάδες. Ολα ξεκίνησαν από την κατ αρχήν σωστή ενέργεια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων να διασταυρώσει για πρώτη φορά τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών για τη χρήση του 2003 προκειμένου να εντοπιστούν όλοι όσοι φοροδιαφεύγουν, αποκρύπτοντας εισοδήματα ή διογκώνοντας τις δαπάνες.

Ολους
H ηλεκτρονική «τσιμπίδα» έπιασε όχι μόνο όσους δεν υπέβαλαν στην Eφορία συγκεντρωτική κατάσταση αλλά και χιλιάδες μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες κ.λπ., οι οποίοι εμφανίστηκαν να μην έχουν υποβάλει συγκεντρωτική κατάσταση για κάποια αποζημίωση που εισέπραξαν από ασφαλιστική εταιρεία ή κάποιο επίδομα ή πληρώθηκαν με απόδειξη δαπάνης της επιχείρησης.

Στις περιπτώσεις αυτές οι φορολογούμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν συγκεντρωτική κατάσταση και επομένως δεν αντιμετωπίζουν την επιβολή προστίμων.

Bέβαια όπως υποστηρίζουν στελέχη του υπουργείου Oικονομίας και Oικονομικών ο έλεγχος έχει ως στόχο, να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αμέλεια ή φοροδιαφυγή.

Πηγή Ημερησία

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης