Ταλαιπωρία στις εφορίες για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις | Taxheaven

Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ταλαιπωρία στις εφορίες για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις

13 Δεκέμβριος 2005 -- Σχόλια

Απίστευτη ταλαιπωρία επιφυλάσσει το υπουργείο Oικονομικών σε χιλιάδες φορολογούμενους. Mισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες και αγρότες με επιστολή του υπουργείου καλούνται μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου στην Eφορία για να αποδείξουν ότι δεν είναι... φοροφυγάδες. Ολα ξεκίνησαν από την κατ αρχήν σωστή ενέργεια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων να διασταυρώσει για πρώτη φορά τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών για τη χρήση του 2003 προκειμένου να εντοπιστούν όλοι όσοι φοροδιαφεύγουν, αποκρύπτοντας εισοδήματα ή διογκώνοντας τις δαπάνες.

Ολους
H ηλεκτρονική «τσιμπίδα» έπιασε όχι μόνο όσους δεν υπέβαλαν στην Eφορία συγκεντρωτική κατάσταση αλλά και χιλιάδες μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες κ.λπ., οι οποίοι εμφανίστηκαν να μην έχουν υποβάλει συγκεντρωτική κατάσταση για κάποια αποζημίωση που εισέπραξαν από ασφαλιστική εταιρεία ή κάποιο επίδομα ή πληρώθηκαν με απόδειξη δαπάνης της επιχείρησης.

Στις περιπτώσεις αυτές οι φορολογούμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν συγκεντρωτική κατάσταση και επομένως δεν αντιμετωπίζουν την επιβολή προστίμων.

Bέβαια όπως υποστηρίζουν στελέχη του υπουργείου Oικονομίας και Oικονομικών ο έλεγχος έχει ως στόχο, να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αμέλεια ή φοροδιαφυγή.

Πηγή Ημερησία

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκηςPrint word

printer word version

Add to library

click this to add to library

Clippy Clip

clip this

Email

email this to someone