Σήμερα οι μεγάλες αποφάσεις για ασφαλιστικό - εργασιακά

Εργατικά - Ασφαλιστικά

25 Ιούνιος 2010
Η κυβέρνηση ανέβαλε για την Παρασκευή την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, λέγοντας ότι κάποιες λεπτομέρειες του νομοσχεδίου βρίσκονται ακόμη υπό συζήτηση. Taxheaven.gr

Σήμερα  οι μεγάλες αποφάσεις για ασφαλιστικό - εργασιακά.

Η κυβέρνηση ανέβαλε για την Παρασκευή την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, λέγοντας ότι κάποιες λεπτομέρειες του νομοσχεδίου βρίσκονται ακόμη υπό συζήτηση.

Σύμφωνα με Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους τα βασικά μέτρα έχουν συμφωνηθεί, αλλά τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ορισμένες πτυχές του ασφαλιστικού νομοσχεδίου βρίσκονται ακόμη υπό συζήτηση, μεταξύ των οποίων οι ρυθμίσεις για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και οι όροι συνταξιοδότησης για της μητέρες ανηλίκων.

Στέλεχος που συμμετείχε σε ειδική σύσκεψη για το ασφαλιστικό είπε: «Υπάρχουν κάποια πράγματα ανοικτά που συζητούνται ακόμα. Τις τελικές αποφάσεις θα της πάρει αύριο ο πρωθυπουργός».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής από την πλευρά του δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κατατεθεί το νομοσχέδιο την Παρασκευή στη Βουλή.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για τις 29 Ιουνίου κατά των ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων.

«Υπάρχει το μνημόνιο το οποίο μας επιβάλλει τη στιγμή που το υπογράψαμε και εμείς ένας συγκεκριμένο πλαίσιο και πάνω στο πλαίσιο αυτό εμείς προσπαθούμε να βρούμε τις πιο κοινωνικά δίκαιες και ανεκτές ρυθμίσεις, έτσι ώστε να υπάρχει και το τελικό βιώσιμο και κατά το δυνατότερο δίκαιο αποτέλεσμα», είπε νωρίτερα ο Πεταλωτής στο ραδιόφωνο του Σκάι.

«Εάν δεν κάναμε αυτή την φοβερή τομή και μεταρρύθμιση, σε δύο και τρεις μήνες δεν θα μπορούσαν να καταβληθούν συντάξεις», πρόσθεσε.

Αισιόδοξος ο κ. Παπακωνσταντίνου

Εξάλλου, στο περιθώριο της ομιλίας του στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επιβεβαίωσε την μετάθεση του υπουργικού συμβουλίου με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, δηλώνοντας παράλληλα ότι είναι αισιόδοξος για την τήρηση των στόχων του προυπολογισμού, ή ακόμη και την υπέρβαση αυτών.

Πηγή Κέρδος