Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αναβάθμιση φορολογικού σεμιναρίου ν. 3842/2010

  • Αναβάθμιση φορολογικού σεμιναρίου ν. <a target='_blank' href='http://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/189' rel='tag laws'>3842/2010</a>
Αναβάθμιση φορολογικού σεμιναρίου ν. 3842/2010


Την 31η Μάιου 2010 κυκλοφόρησε από την εταιρεία μας  το επίκαιρο φορολογικό σεμινάριο  με την ερμηνεία του ν. 3842/2010 με τίτλο «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις».

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου αφορούσε την ανάλυση και ερμηνεία των διατάξεων που ενδιαφέρουν την πλειονότητα των επαγγελματιών του χώρου (άρθρα 1-20 του ν. 3842/2010 και μερικών ακόμη – δεν υπήρχε ερμηνεία στις διατάξεις περί φορολογίας κεφαλαίου και Φ.Π.Α.) και την παράθεση χρηστικών παραδειγμάτων που θα βοηθούσαν τους συναδέλφους στην «αποκωδικοποίηση» της βούλησης του  φορολογικού νομοθέτη.

Η όλη ανάλυση και ερμηνεία που πραγματοποιήθηκε είχε τη μορφή ενός πλήρους σεμιναρίου  και δόθηκε  μαζί με ένα usb δίσκο ώστε ο χρήστης να μπορεί να τον έχει πάντα μαζί του και να ανατρέχει ανά πάσα στιγμή σ’ αυτόν από το γραφείο, το σπίτι, το χώρο των πελατών του και γενικότερα από οποιονδήποτε χώρο υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση του περιεχομένου του φορολογικού σεμιναρίου ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των συναδέλφων  που αγόρασαν το συγκεκριμένο προϊόν, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός πως μετά την 31η Μαΐου κυκλοφόρησαν και αρκετές ερμηνευτικές αποφάσεις από το Υ.Ο. που αφορούσαν διατάξεις του ν. 3842/2010.
Τα περιεχόμενα του σεμιναρίου εμπλουτίστηκαν με περισσότερα  παραδείγματα, διορθώθηκαν λάθη συντακτικά ή ορθογραφικά που παρεισέφρησαν μέσα στο κείμενο, ενσωματώθηκαν οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι που εκδόθηκαν μετά την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας του σεμιναρίου και έγινε μια ακόμη προσπάθεια ερμηνείας σε κάποια ακανθώδη θέματα του συγκεκριμένου νόμου. Τέλος προστέθηκε μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή για τον υπολογισμό των αντικειμενικών δαπανών (παλιά τεκμήρια διαβίωσης), έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να υπολογίσει γρήγορα και με ακρίβεια το ποσό των αντικειμενικών δαπανών των πελατών του. Μάλιστα για το ζήτημα των αντικειμενικών δαπανών που αφορούν κατοικίες προχωρήσαμε σε κάτι ακόμη πιο χρήσιμο για τους συναδέλφους. Παραθέσαμε εκείνες τις περιοχές απ’ όλη την Ελλάδα με τιμές ζώνης που έχουν αξία άνω των  2.799,00 € και μέχρι 4.999,00 €, καθώς και αυτές που έχουν αξία πάνω από 5.000,00 €. Από την αιτιολογική έκθεση του νόμου βλέπουμε ότι σε σύνολο 5.642 ζωνών οι 97 έχουν τιμές από 2.800,00 € - 4.999,00 € το τ.μ., οι 15 τιμές πάνω από 5.000,00 € και όλες οι υπόλοιπες τιμές μέχρι 2.799,00 € το τ.μ. Οι περιοχές που βρίσκονται σε τιμές ζώνης πάνω από 2.800 € το τ.μ.  είναι: Άλιμος, Βούλα, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Εκάλη, Κηφισιά, Διόνυσος, Πόρτο Ράφτη, Ν. Ερυθραία, Σπέτσες, Ύδρα, Πυλαία, Μύκονος, Π. Φάληρο, Φιλοθέη, Ψυχικό, Καλαμαριά, Πανόραμα, Κέρκυρα, Σαντορίνη και κάποιες ζώνες γνωστές της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Με μια ματιά ο χρήστης θα βλέπει αν τα ακίνητα για τα οποία ενδιαφέρεται να βρει την αντικειμενική τους δαπάνη βρίσκονται εκτός των παραπάνω περιοχών (δηλαδή σε περιοχές με τιμές ζωνών έως τα  2.799,00 €), οπότε θα μπορεί απρόσκοπτα να συνεχίσει την εργασία του. Απεναντίας αν τα ακίνητα για τα οποία ενδιαφέρεται βρίσκονται εντός των παραπάνω ζωνών τότε θα πρέπει  χρησιμοποιήσει τις αντίστοιχες τιμές. Να σημειώσουμε εδώ ότι παρόλο που  η παρουσίαση των ανωτέρω ζωνών από πλευράς μας έγινε με ιδιαίτερη προσοχή, σε καμία περίπτωση η παράθεση εκ μέρους μας των συγκεκριμένων στοιχείων δεν υποκαθιστούν προγράμματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και πραγματεύονται αποκλειστικά τα θέματα των αντικειμενικών αξιών γενικότερα και για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανατρέξουν σ΄ αυτά σε περίπτωση αμφιβολιών ή αμφισβητήσεων.  

Διαδικασία αναβάθμισης:
Όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί το usb δίσκο με το φορολογικό σεμινάριο το μόνο που θα κάνουν είναι να ακολουθήσουν έναν συγκεκριμένο σύνδεσμο που θα κοινοποιηθεί από την ιστοσελίδα μας, να κατεβάσουν ένα αρχείο μορφής exe και να το αποθηκεύσουν στο συγκεκριμένο usd δίσκο. Στη συνέχεια θα εκτελέσουν το αρχείο exe και το σεμινάριο θα έχει αναβαθμιστεί με τις νέες αλλαγές. Η αναβάθμιση θα γίνεται δωρεάν.
Όσοι προμηθευτούν το σεμινάριο από την ημερομηνία ανακοίνωσης της κυκλοφορίας της αναβάθμισης  θα προμηθεύονται το αναβαθμισμένο σεμινάριο και απλά θα βάζουν στον υπολογιστή τους.

Ημερομηνία κυκλοφορίας αναβάθμισης:
Η αναβάθμιση του φορολογικού σεμιναρίου θα κυκλοφορήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα ανακοινωθεί στην κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας www.taxheaven.gr


Για την Tax Heaven


Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς


Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης