Αποτελέσματα live αναζήτησης

Άνοδος 0,7% για το Γενικό Δείκτη στις 869,82 μονάδες

2 Αύγουστου 2022 Σχόλια
Άνοδος 0,7% για το Γενικό Δείκτη στις 869,82 μονάδες
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Οι τράπεζες πρωτοστάτησαν στην άνοδο


Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven


Διεθνείς αγορές: Διορθωτικές συνεδριάσεις σε Αμερική και Ευρώπη

Οι χρηματιστηριακές αγορές σε Αμερική και Ευρώπη κινούνται καθοδικά εξαιτίας των φόβων για επιδείνωση του οικονομικού κλίματος (ιδιαίτερα στην Ευρώπη) αλλά και της γεωπολιτικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για την Ταϊβάν. Πάντως αρκετοί υποστηρίζουν ότι η διόρθωση σε Αμερική και Ευρώπη προέρχεται από τη θερινή αποκόμιση υπεραξιών προκειμένου να γίνει αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων από τον Σεπτέμβριο (δ' τρίμηνο).
Στις αμερικανικές αγορές, στις 17.30 ώρα Ελλάδας, η διόρθωση ήταν πιο έντονη με τον Dow Jones να υποχωρεί προς τις 32.500 μονάδες, τον S&P 500 προς τις 4.100 μονάδες και τον Nasdaq προς τις 12.300 μονάδες. Στις ευρωπαϊκές αγορές η πτώση ήταν πιο ήπια με τον DAX στις 13.430 μονάδες, το γαλλικό CAC στις 6.410 μονάδες, τον ιταλικό MIB στις 22.300 μονάδες και τον Eurostoxx 50 να καταγράφει απώλειες (-0,6%)

Οι τράπεζες οδήγησαν πάλι σε άνοδο τον Γενικό Δείκτη προς τις 870 μονάδες


Κόντρα στο πτωτικό ρεύμα των ευρωπαϊκών και αμερικανικών αγορών κινήθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,7% φτάνοντας στις 869,82 μονάδες και πιστοποιώντας την ανοδική τάση που διανύει εδώ και μερικές εβδομάδες. Η άνοδος προήλθε από επιλεκτικές μετοχές υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε κατά 0,94% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,58%. Η αξία συναλλαγών ήταν χαμηλή, στα 59 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό ερμηνεύεται και από τη “θερινή ραστώνη των αγορών” (Αύγουστος γαρ). Στο ισοζύγιο κερδισμένων και χαμένων, οι 48 μετοχές έκλεισαν ανοδικά και οι 43 πτωτικά.
Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Τραπεζών (2,29%), Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων (1,7%), Κατασκευών (1,68%), Ταξιδιών-Αναψυχής (1,34%) και υποχώρηση είχαν οι κλάδοι των Βιομηχανικών Προϊόντων και  υπηρεσιών (-0,48%) και Τροφίμων-Ποτών (-0,04%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν οι Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Eurobank, ΕΤΕ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή.  
Η αγορά επιβεβαιώνει ότι μπορεί να φτάσει βραχυπρόθεσμα τις 880 μονάδες εάν δεν επηρεαστεί από την διορθωτική κίνηση των ξένων αγορών. Γενικότερα, ο Αύγουστος είναι μήνας διορθώσεων και για το ελληνικό χρηματιστήριο.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης