Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με νόμο και μικροβελτιώσεις οι ανατροπές στα εργασιακά.

22 Ιούνιου 2010 Σχόλια
  • Σε μικροδιευθετήσεις επί της ουσίας των προβλεπομένων στο Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και σε μία κίνηση εντυπωσιασμού προσανατολίζεται η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.
Με νόμο και μικροβελτιώσεις οι ανατροπές στα εργασιακά.

Σε μικροδιευθετήσεις επί της ουσίας των προβλεπομένων στο Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και σε μία κίνηση εντυπωσιασμού προσανατολίζεται η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

Η κίνηση «εντυπωσιασμού» που μελετήθηκε χθες σε σύσκεψη στο Μαξίμου είναι να μετατραπεί το Προεδρικό Διάταγμα σε νομοσχέδιο και να ψηφιστεί από τη Βουλή, ώστε να διαθέτει τη «δημοκρατική νομιμοποίηση» που επιβάλλεται και να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις. Ηδη, στη σχετική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος βρίσκονταν χθες στη Νέα Υόρκη και σήμερα θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, εδόθη - κατά τις πληροφορίες - το πράσινο φως και ελήφθη επ' αυτού η τελική απόφαση.

Σε μικροδιευθετήσεις επί της ουσίας των προβλεπομένων στο Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και σε μία κίνηση εντυπωσιασμού προσανατολίζεται η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

Η κίνηση «εντυπωσιασμού» που μελετήθηκε χθες σε σύσκεψη στο Μαξίμου είναι να μετατραπεί το Προεδρικό Διάταγμα σε νομοσχέδιο και να ψηφιστεί από τη Βουλή ώστε να διαθέτει τη «δημοκρατική νομιμοποίηση» που επιβάλλεται και να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις. Ηδη, στη σχετική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος βρίσκονταν χθες στη Νέα Υόρκη και σήμερα θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, εδόθη - κατά τις πληροφορίες - το πράσινο φως και ελήφθη επ' αυτού η τελική απόφαση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος, ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης, οι υπουργοί Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Μεταφορών κ. Δημήτρης Ρέππας, οι υφυπουργοί Επικρατείας κ. Γιώργος Πεταλωτής, Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης και ο γγ του υπ. Εργασίας κ. Ρ. Σπυρόπουλος συμφώνησαν να μελετήσουν αυτό το ενδεχόμενο μετατροπής του ΠΔ για τα εργασιακά σε νομοσχέδιο που θα ενσωματωθεί ως άρθρο του ασφαλιστικού το οποίο θα ψηφιστεί τον Ιούλιο.

Την πρόταση έκανε ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος, ενοχλημένος από τις αντιδράσεις κατά του προσώπου του: «Δεν δέχομαι κανένας να θίγει τη δημοκρατική φύση της παράταξης και τη δική μου. Δεν πρέπει να ανεχθούμε αυτά που λένε ακόμη και στο ΠαΣοΚ ότι αποφεύγουμε τον δημοκρατικό διάλογο» φέρεται να τόνισε στην τετράωρη σύσκεψη. Τελική απόφαση δεν ελήφθη, καθώς διατυπώθηκαν ενστάσεις γι’ αυτή την τακτική. Και τούτο διότι το ΠΔ. αφήνει μέχρι την εφαρμογή του ένα χρονικό περιθώριο ικανό να υπάρξουν βελτιωτικές κινήσεις από την κυβέρνηση. «Οταν ληφθούν οριστικές αποφάσεις θα δημοσιοποιηθούν» αρκέστηκε να δηλώσει ο κ. Πεταλωτής.

Παράλληλα, ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε ως «αυτονόητη» τη στήριξη της κυβέρνησης στον υπουργό Εργασίας, λέγοντας πως «δεν είναι άλλο ο Λοβέρδος και άλλο η κυβέρνηση». Ωστόσο, αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο κ. Λοβέρδος σε συνομιλία με συνεργάτες του τόνιζε με νόημα: «Εγώ δεν δέχομαι δημοκρατικές μομφές, η πρόταση μου είναι όλα στη Βουλή» και πρόσθετε: «Δεν κάνω πίσω θα προχωρήσω». «Εγώ τρώω ξύλο για όλους»… Οι συνεργάτες του επεσήμαιναν επίσης ότι η κριτική που του ασκείται είναι άδικη. «Δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζονται τα πράγματα» έλεγαν και υποστήριζαν ότι ο Υπουργός δεν είχε χρόνο να ενημερώσει την κοινή γνώμη για τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος των εργασιακών σχέσεων.

Πηγή Το Κέρδος


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης