Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα για τα εργασιακά .

21 Ιούνιου 2010 Σχόλια
  • Την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ενημερώνει αύριο για τις προωθούμενες αλλαγές στα εργασιακά ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ, εντός της σήμερον, αποστέλλει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για γνωμοδότηση, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα για τα εργασιακά  .
                                         
Την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ενημερώνει αύριο για τις προωθούμενες αλλαγές στα εργασιακά ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ, εντός της σήμερον, αποστέλλει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για γνωμοδότηση, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του υπουργείου, στο Προεδρικό Διάταγμα θα υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής οι οποίες θα σχετίζονται κυρίως με το χρόνο προειδοποίησης πριν την απόλυση.

    Το Προεδρικό Διάταγμα που έχει δοθεί στη δημοσιότητα προβλέπει μειωμένη αποζημίωση έως και 50% εάν ο εργοδότης προειδοποιήσει τον εργαζόμενο για την απόλυσή του από έναν έως τέσσερις μήνες νωρίτερα. Χρόνος προειδοποίησης ο οποίος εξαρτάται από τα έτη προϋπηρεσίας του. Στις τελικές ρυθμίσεις αναμένεται ο ανώτατος χρόνος προειδοποίησης να αυξηθεί στους έξι μήνες.

    Εκτός από το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα τεθεί αύριο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, το δρόμο προς τη Βουλή παίρνει και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

    Το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς αναμένεται να κατατεθεί την Τετάρτη 23 Ιουνίου.
Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης