Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΟΕΕ: Σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για τη Δράση «Έξυπνη Μεταποίηση - Ελλάδα 2.0» τη Πέμπτη 21/07

ΟΕΕ: Σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για τη Δράση «Έξυπνη Μεταποίηση - Ελλάδα 2.0» τη Πέμπτη 21/07
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα
Τηλ.: 2132141800,
FAX: 2132141873, 
e-mail: [email protected]
                                    
Αθήνα, 26-07-2022  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου σηματοδοτήθηκε στη Θεσσαλονίκη η έναρξη των δράσεων ενημέρωσης, με την πραγματοποίηση σχετικής εκδήλωσης, αναφορικά με τη δράση «Έξυπνη Μεταποίηση», με φορείς υλοποίησης τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της δράσης υιοθετούν και εφαρμόζουν στοιχεία καλών πρακτικών για την ανταπόκρισή μας σε σύγχρονες και ιδιαίτερα πιεστικές προκλήσεις, αλλά και μεγάλες ευκαιρίες για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της μεταποίησης και την ενίσχυση ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Η δράση, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Next Generation EU και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0., απευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και παρέχει χρηματοδοτική στήριξη για την ενίσχυση της τεχνολογικής τους υποδομής και την αναβάθμιση του κατασκευαστικού τους εξοπλισμού, με χρήση έξυπνων τεχνολογιών αιχμής με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Στόχος της δράσης είναι η επιτάχυνση της βιομηχανικής μετάβασης μέσω της ψηφιοποίησης των επιχειρησιακών και παραγωγικών λειτουργιών για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και τη δημιουργία μιας ανθεκτικής βιομηχανίας.

Αυτό θα επιτευχθεί με την ψηφιακή αναβάθμιση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων βιομηχανικών επιχειρήσεων με εξοπλισμό παραγωγής υψηλής τεχνολογίας και βιομηχανικές ψηφιακές δεξιότητες.

Η Δράση, της οποίας η συνολική Δημόσια Δαπάνη, ανέρχεται σε €73,22 εκατ., στοχεύει στην αναβάθμιση του παραγωγικού εξοπλισμού και των υποδομών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους επιλέξιμους ΚΑΔ της Δράσης, με οικονομική ενίσχυση επενδύσεων σε συστήματα έξυπνης μεταποίησης και τεχνητής νοημοσύνης.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης και η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας, κ. Θέμις Ευτυχίδου, μέσω βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων, και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Σταύρος Καλαφάτης. Ομιλίες για την ενδελεχή παρουσίαση της δράσης πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνο Κόλλια, τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γεώργιο Στασινό και την εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, κ. Κατερίνα Οικονόμου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Κούβελας και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Μιχαήλ Κούπκας. Τον συντονισμό ανέλαβε ο δημοσιογράφος κ. Λάζαρος Θεοδωρακίδης.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης