Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αναστολή πλειστηριασμών

  • Ανάσα για τους δανειολήπτες, που δεν έχουν καταφέρει και λόγω της οικονομικής κρίσης να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αποτελεί η τροπολογία που κατατέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, 11 Ιουνίου, και αναμένεται να ψηφιστεί ομόφωνα αύριο, Τετάρτη, για αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του έτους (31.12.2010).
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερομηνία: Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Θέμα: Αναστολή πλειστηριασμών

Ανάσα για τους δανειολήπτες, που δεν έχουν καταφέρει και λόγω της οικονομικής κρίσης να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αποτελεί η τροπολογία που κατατέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, 11 Ιουνίου, και αναμένεται να ψηφιστεί ομόφωνα αύριο, Τετάρτη, για αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του έτους (31.12.2010).

Η διάταξη θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς τους δανειολήπτες να ανακάμψουν και να επιδιώξουν την καλύτερη δυνατή διευθέτηση των οφειλών τους. Έτσι, παρατείνεται για ένα ακόμη εξάμηνο η υπάρχουσα ευεργετική διαδικασία περί αναστολής των πλειστηριασμών που είχε αποφασιστεί με την παράγραφο 3 του δεύτερου άρθρου του Ν.3814/2010 για την "Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και άλλες διατάξεις" (ΦΕΚ 3/Α) και ίσχυε μέχρι την 30.6.2010. Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και υπογράφεται από τους συναρμόδιους Υπουργούς, κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και κ. Χάρη Καστανίδη.

Το σχετικό κείμενο έχει ως εξής : "Αναστέλλονται από 1.7.2010 έως και 31.12.2010 οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι επισπεύδονται για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσόν των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ, από πιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες παροχής πιστώσεων και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών".Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης