Κινδυνεύουν να μείνουν δίχως ιατρική κάλυψη οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ.

Εργατικά - Ασφαλιστικά

14 Ιούνιος 2010
Αμεσα κινδυνεύουν να μείνουν δίχως ιατρική κάλυψη οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, σε όλες τις περιοχές της επικράτειας όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Π. Ραβάνης. Taxheaven.gr

Κινδυνεύουν να μείνουν δίχως ιατρική κάλυψη οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ.         

 
    'Αμεσα κινδυνεύουν να μείνουν δίχως ιατρική κάλυψη οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, σε όλες τις περιοχές της επικράτειας όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Π. Ραβάνης.

    Ο πρόεδρος του ΒΕΑ κ. Π. Ραβάνης επισημαίνει, ότι δημιουργείται πλέον στον ΟΑΕΕ ένα τεράστιο έλλειμμα ιατρικών υπηρεσιών 1300 γιατροί που καλύπτουν 16 ειδικότητες για τις ανάγκες ιατρικής κάλυψης ολόκληρου του κόσμου των επαγγελματοβιοτεχνών, γεγονός που θα στοιχίσει σοβαρά στην υγεία και στην ποιότητα ζωής του κόσμου αυτού.

    Δημιουργείται στον ΟΑΕΕ η πρωτοφανής αναλογία 5.754 άτομα ανά γιατρό ή 80.000 άτομα ανά ειδικότητα γιατρού. Το ζήτημα επομένως είναι απολύτως κρίσιμο και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

    Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΒΕΑ κ. Π. Ραβάνης σημειώνει ότι το Δ.Σ του ΟΑΕΕ είχε εκτιμήσει τις ανάγκες του, σε 4.300 γιατρούς για την ιατρική κάλυψη 800.000 ασφαλισμένων ΟΑΕΕ και των οικογενειών τους, σε όλη την επικράτεια, που αριθμούν περί τα 2.000.000 άτομα.

    Υπενθυμίζεται ότι στην πρόταση αυτή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους απαντώντας, ενέκρινε το Δεκέμβριο του 2009 αριθμό 4.110 γιατρών, όταν ήδη για να καλύψει τις ανάγκες του ο ΟΑΕΕ είχε ήδη προσλάβει 4.200 γιατρούς. Αλλά στις 29 Ιανουαρίου 2010 ο ΟΑΕΕ ζητάει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έγκριση για τους επιπλέον 110 γιατρούς, αντί όμως βελτίωσης της απόφασης και μετά από παρέλευση 5μήνου το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με απάντησή του 21 Μαΐου 2010 ενέκρινε 3.900 γιατρούς και το ΒΕΑ σημειώνει ότι η πρόταση του ΓΛΚ από το υπουργείο Εσωτερικών, οδηγήθηκε σε νέα περικοπή (2.877 γιατροί) και αναμένεται να αποτελέσει μέσω του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργικού συμβουλίου τελική κυβερνητική απόφαση.

 Πηγή: Express.gr