Αποτελέσματα live αναζήτησης

Καταβολή σε 12 δόσεις του 13ου και 14ου μισθού .

  • ΣTHN ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού στις μηνιαίες απολαβές των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, αλλά και στην υπογραφή τριετούς εργασιακής ειρήνης προχωρούν εργοδότες (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) και εργαζόμενοι (ΓΣΕΕ). Μια τέτοια κίνηση θα οδηγήσει σε μηνιαία αύξηση 16,6% των απολαβών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.
Καταβολή σε 12 δόσεις του 13ου και 14ου μισθού  .           

ΣTHN ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού στις μηνιαίες απολαβές των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, αλλά και στην υπογραφή τριετούς εργασιακής ειρήνης προχωρούν εργοδότες (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) και εργαζόμενοι (ΓΣΕΕ). Μια τέτοια κίνηση θα οδηγήσει σε μηνιαία αύξηση 16,6% των απολαβών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Την πρόθεση των κοινωνικών εταίρων αποκάλυψε χθες ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά με σκοπό να καταθέσει τις προτάσεις της για μια νέα δέσμη επικαιροποιημένων οικονομικών μέτρων. Συγκεκριμένα, στις προτάσεις της ΕΣΕΕ περιλαμβάνονται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, η διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού με την ενσωμάτωσή τους στις μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και οικονομικά μέτρα που θα στηρίζουν την αναθέρμανση της ζήτησης στην αγορά και όχι τον περιορισμό της προσφοράς.

Συνάντηση με τον κ. Σαμαρά είχε χθες και το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, ενώ την Τρίτη 15 Ιουνίου θα τον επισκεφθεί το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Στη συνάντηση θα συζητηθούν όλα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους της χώρας.

Η ένταξη του Δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας στις μηνιαίες απολαβές θα έμπαινε στο τραπέζι του διαλόγου των κοινωνικών εταίρων την ερχόμενη Δευτέρα, όμως η συνάντηση αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους και εντός της εβδομάδας θα γνωστοποιηθεί η νέα ημερομηνία.

Οι κοινωνικοί εταίροι φαίνεται να συμφωνούν σε 3ετή σύμβαση με πάγωμα μισθών το 2010 και μικρές αυξήσεις το 2011 και 2012 στο όριο του ευρωπαϊκού πληθωρισμού. Από όλες τις πλευρές εκφράζεται η βούληση για την επίτευξη εργασιακής ειρήνης και ομαλής εξόδου από την κρίση με τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης.

Αυτό που δεν έχει συζητηθεί ακόμη, τουλάχιστον σε επίπεδο παρασκηνίου, αφορά τις επτά αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος (μεταξύ άλλων τη μείωση της αποζημίωσης απολύσεων, την αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων, τη μείωση του κατώτατου μισθού για τους νεοεισερχόμενους στην εργασία κ.λπ.).

Eγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στην επόμενη συνάντηση θα ανακοινωθεί η συμφωνία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων με τη νέα ΕΓΣΣΕ να έχει υπογραφεί πριν από το τέλος του μήνα, ώστε να υπάρξει χρόνος για συζήτηση σχετικά με τις εργασιακές αλλαγές.
 

Πηγή Express


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης