Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας.

14 Ιούνιου 2010 Σχόλια
  • Στην Αθήνα φθάνει σήμερα κλιμάκιο της τρόικας με σκοπό τον έλεγχο της οικονομίας μας. Οι ελεγκτές θα εστιάσουν την προσοχή τους τόσο στην εκτέλεση του προϋπολογισμού,όσο και στις εκκρεμείς νομοθετικές παρεμβάσεις στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών.
Στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας .            

Στην Αθήνα φθάνει σήμερα κλιμάκιο της τρόικας με σκοπό τον έλεγχο της οικονομίας μας. Οι ελεγκτές θα εστιάσουν την προσοχή τους τόσο στην εκτέλεση του προϋπολογισμού,όσο και στις εκκρεμείς νομοθετικές παρεμβάσεις στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών.

    Θα κάνουν την πρώτη αποτίμηση για την πορεία εκτέλεσης του μνημονίου,ενώ αυτό που προβληματίζει το οικονομικό επιτελείο είναι η πορεία των φορολογικών εσόδων.

    Βάσει των στοιχείων του πενταμήνου, το έλλειμμα του Δημοσίου μειώθηκε κατά 5,1 δισ. ευρώ (περίπου 2,2 μονάδες του ΑΕΠ) και, το κυριότερο, οι δαπάνες κόπηκαν κατά 10% ή 3 δισ. ευρώ, χωρίς ακόμη να έχουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τα πιο επώδυνα μέτρα λιτότητας που έχουν ανακοινωθεί.

    «Αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, δεν θα έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας και όλοι θα κριθούμε γι αυτό», τονίζει σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στην εφημ. «Realnews», ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και προσθέτει πως «παρότι τίποτα δεν έχει κερδηθεί ακόμα, προχωράμε καλά και όσο προχωράμε με αυτούς τους ρυθμούς, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπενθυμίζει πως η κυβέρνηση έχει «ισχυρή εντολή τετραετίας», με την οποία προχωρά και εκτιμά πως «οι κρίσιμες στιγμές, που πέρασε και περνά η οικονομία και η χώρα, αποκάλυψαν την ωριμότητα που έχει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Μια ωριμότητα, που εκφράζεται μέσα από τα καθημερινά αιτήματα των πολιτών για διαφάνεια, για άρση της ατιμωρησίας,δικαιοσύνη, ανάπτυξη και προοπτική. Μία ωριμότητα, που συνοψίζεται στη φράση "θέλω να πιάσουν τόπο οι θυσίες μου"».

    Δηλώνει «πιο αισιόδοξος από ποτέ» για την πορεία του ευρώ, όσο δε, για την πορεία της χώρας προς τη δεύτερη δόση του δανείου τον Σεπτέμβριο, ξεκαθαρίζει πως «δεν έχουμε λόγους να ανησυχούμε, όσο το πρόγραμμα υλοποιείται με τους σημερινούς ρυθμούς και με επιτυχία».

 
Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης