Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέες λίστες με φοροφυγάδες από το ΣΔΟΕ.

Νέες λίστες με φοροφυγάδες από το ΣΔΟΕ             

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ 2.500 γιατροί μεγάλων κλινικών και 20 μεγαλογιατροί “ονόματα” στις ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας, εντοπίζονται για όργιο φοροδιαφυγής. Μεταξύ αυτών βρίσκονται ένας πολύ γνωστός ορθοπεδικός και ένας επίσης μεγάλος θωρακοχειρουργός.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, για τους ελέγχους στους γιατρούς το ΣΔΟΕ χρησιμοποίησε μία απλή μέθοδο. Ζήτησε τα μεριδολόγια με τις ιατρικές πράξεις και τα χειρουργεία που έχουν πραγματοποιήσει και στη συνέχεια τα σύγκρινε με τα εισοδήματα που δηλώνουν. Το συμπέρασμα είναι ότι γνωστοί γιατροί εμφανίζονται να έχουν κάνει φοροδιαφυγή που βγάζει μάτι. Τα ονόματα σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα.

Επίσης δεκάδες δικηγόροι, βρίσκονται στο στόχαστρο, καθώς δεν δήλωναν καμία αμοιβή πέραν των παραστάσεων στα δικαστήρια – και εδώ πρόκειται να μάθουμε ονόματα. Το ΣΔΟΕ χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο. Πήγε στο Πρωτοδικείο Αθηνών και ζήτησε τα στοιχεία με τις παραστάσεις των δικηγόρων. Στη συνέχεια τα αντιπαρέβαλε με τα εισοδήματα που δηλώνουν και διαπιστώθηκαν αρκετές περιπτώσεις που τα δηλωθέντα εισοδήματα αφορούσαν μόνο τις παραστάσεις και όχι την αμοιβή.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών και μεταφέρει το ΒΗΜΑ, έλεγχοι πραγματοποιούνται και σε ορισμένους δικηγόρους που φιλοξενούνται τακτικά στα τηλεοπτικά “παράθυρα”,ορισμένοι εκ των οποίων δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα.

Στο στόχαστρο και συμβολαιογράφοι, που έχουν ασχοληθεί με μεταβιβάσεις ακινήτων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων offshore εταιρειών. Και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει δημοσιοποίηση ονομάτων αλλά και αν συμβολαιογράφοι εμπλέκονται σε μεταβιβάσεις ακινήτων που απασχολούν αυτή την περίοδο τη Δικαιοσύνη.

Στην τσιμπίδα και γνωστοί καλλιτέχνες που εμφανίζονται να κάνουν εμφανίσεις και συναυλίες για “ψίχουλα” ή και δωρεάν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μεταξύ των καλλιτεχνών που έχουν εντοπιστεί από το ΣΔΟΕ να έχουν υποπέσει σε φοροδιαφυγή είναι ονόματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Ερευνώνται επίσης και τα στοιχεία που δηλωνουν γνωστοί ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης. Το ΒΗΜΑ αναφέρει επίσης, ότι – όπως κάνει το γνωστό IRS στις ΗΠΑ – εφοριακοί εμφανίζονται ως πελάτες σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα, εντοπίζουν τί κατανάλωση κάνουν πελάτες και τί τους ζητείται ή δεν τους ζητείται να πληρώσουν και όταν διαπιστώσουν φοροδιαφυγή βγάζουν τις ταυτότητες και επιβάλλουν πρόστιμα. 

Πηγή Express

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης