Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ετήσια έκθεση για τη φορολογία 2022 - Με τις κρίσεις που εξακολουθούν να διαφαίνονται, η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί για το μέλλον της φορολογίας

Ετήσια έκθεση για τη φορολογία 2022  -  Με τις κρίσεις που εξακολουθούν να διαφαίνονται, η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί για το μέλλον της φορολογίας
  • Annual Report on Taxation 2022 - With crises still looming, Europe should prepare for future of tax


Ετήσια έκθεση για τη φορολογία 2022

Η Επιτροπή δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα την ετήσια έκθεσή της για τη φορολογία 2022, στην οποία επισημαίνεται ότι τα φορολογικά έσοδα των κρατών μελών της ΕΕ μειώθηκαν για πρώτη φορά από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2009, ενώ οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν από 46,5 % το 2019 σε 53 % το 2020 λόγω της κρίσης COVID-19.

Η παρούσα έκθεση δείχνει ότι η πανδημία και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δοκιμάζουν τόσο την ανθεκτικότητα των οικονομιών μας όσο και την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε γρήγορα.

Ωστόσο, έχουν ήδη εφαρμοστεί ορισμένα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των σημερινών κρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της προσωρινής μείωσης της ενεργειακής φορολογίας και της εισοδηματικής στήριξης των φτωχότερων ή περισσότερο πληγέντων νοικοκυριών.

Η ετήσια έκθεση για τη φορολογία 2022 δημοσιεύθηκε μαζί με συνοδευτική έκθεση σχετικά με τις πιο εντυπωσιακές φορολογικές τάσεις στα κράτη μέλη κατά τα τελευταία έτη.

Η δημοσίευση της έκθεσης σηματοδοτεί επίσης την έναρξη μιας σειράς εκδηλώσεων που θα συμβάλουν στην κατεύθυνση της συζήτησης προς ένα φορολογικό πλαίσιο κατάλληλο για το μέλλον.

O browser δεν υποστηρίζει pdf viewεr. Κατεβάστε το έγγραφο από εδώ: Download PDFΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης