Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δυσοίωνες προοπτικές για την απασχόληση.

9 Ιούνιου 2010 Σχόλια
  • Μειωμένες κατά 5% είναι οι προοπτικές για νέες προσλήψεις στο διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου και ευκαιρίες απασχόλησης θα υπάρχουν μόνο στον τουρισμό (+19%), στα χρηματοοικονομικά - ασφάλειες - ακίνητη περιουσία - υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις (+5%) και στη γεωργία (+3%).
Δυσοίωνες προοπτικές για την απασχόληση .

Μειωμένες κατά 5% είναι οι προοπτικές για νέες προσλήψεις στο διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου και ευκαιρίες απασχόλησης θα υπάρχουν μόνο στον τουρισμό (+19%), στα χρηματοοικονομικά - ασφάλειες - ακίνητη περιουσία - υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις (+5%) και στη γεωργία (+3%).

Αυτό έδειξε η έρευνα που πραγματοποίησε η Manpower σε δείγμα 750 Ελλήνων εργοδοτών για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Οπως προκύπτει από την έρευνα (η οποία έγινε πριν από την ανακοίνωση των μέτρων λιτότητας) μόνο το 12% των εργοδοτών δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις, το 17% θα μειώσει τις θέσεις εργασίας, ενώ το 68% δεν θα κάνει ούτε προσλήψεις ούτε απολύσεις.

Οι περισσότερο αρνητικές προοπτικές για τις θέσεις εργασίας εντοπίζονται στους τομείς ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και ύδρευσης (-25%), στη μεταποίηση (-17%) και στις κατασκευές (-16%).

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης