Αποτελέσματα live αναζήτησης

Προσοχή: Όλες οι αιτήσεις power pass πρέπει να ελεγχθούν εκ νέου εάν ακολουθήσει η υποβολή της δήλωσης του έτους 2021

28 Ιούνιου 2022 Σχόλια
Προσοχή: Όλες οι αιτήσεις power pass πρέπει να ελεγχθούν εκ νέου εάν ακολουθήσει η υποβολή της δήλωσης του έτους 2021
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Επιμέλεια
Επιστημονική ομάδα Taxheaven


Τις τελευταίες ώρες, ο κόμβος δέχεται δεκάδες τηλεφωνήματα και emails από συναδέλφους λογιστές-φοροτεχνικούς που εντόπισαν μια πολύ σοβαρή αστοχία του συστήματος όσον αφορά στην πλατφόρμα power pass. Το μείζον αυτό πρόβλημα επιβεβαιώθηκε και από την επιστημονική ομάδα του κόμβου.

Πιο συγκεκριμένα, δικαιούχοι  που υπέβαλαν την αίτηση για το power pass  και η οποία βρισκόταν ήδη στο στάδιο της εκκαθάρισης, υπέβαλαν μεταγενέστερα τη φορολογική δήλωση του Φ.Ε. 2021 χωρίς καμία αλλαγή στην κατοικία τους σε σύγκριση με το φορολογικό έτος 2020. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κατάσταση της αίτησης στην πλατφόρμα του power pass να μεταβληθεί από «υπό εκκαθάριση» σε «εκκρεμεί υποβολή»

Το μήνυμα που εμφανίζει η πλατφόρμα, χωρίς να έχει γίνει καμία τροποποίηση ως προς τα στοιχεία της κατοικίας είναι το εξής:

«Τα στοιχεία Κύριας κατοικίας έχουν τροποποιηθεί με αποτέλεσμα η κατάσταση της αίτησής σας να αλλάξει και να εκκρεμεί η υποβολή της. Παρακαλώ επιβεβαιώστε τα στοιχεία της αίτησης σας και προχωρήστε στην υποβολή της χρησιμοποιώντας το κουμπί υποβολή αίτησης».

Δείτε σχετικά:

Η κατάσταση της  αίτησης πριν την υποβολή της δήλωσης εισοδήματος Φ.Ε. 2021


Η κατάσταση της αίτησης μετά την υποβολή της δήλωσης




Αντιλαμβάνεται ο καθένας πως όλη αυτή η κατάσταση αφενός μεν, δημιουργεί ένα απίστευτο κομφούζιο, αφετέρου δε, θα έχει ως αποτέλεσμα, όσοι δεν εντοπίσουν εγκαίρως την εν λόγω αστοχία να χάσουν την επιδότηση, ενώ είχαν τηρήσει την προβλεπόμενη διαδικασία. Ποιος άραγε θα ευθύνεται αν λόγω αυτής της αστοχίας χάσουν οι συμπολίτες μας την επιδότηση;
Να τονίσουμε εδώ πως, δεν είναι υποχρεωμένοι οι πολίτες ή οι συνάδελφοι λογιστές να μπαίνουν εκ νέου στην πλατφόρμα του power pass ώστε να ελέγχουν την κατάσταση των αιτήσεων που ήταν ήδη σε κατάσταση «υπό εκκαθάριση».

Σε κάθε περίπτωση οφείλουν οι υπεύθυνοι να ενημερώσουν άμεσα τους πολίτες γι΄αυτή τη δυσλειτουργία (σ.σ. δεν αποτελεί κι αυτό υποχρέωση των λογιστών), προκειμένου να μη χάσουν την επιδότηση που δικαιούνται και παράλληλα να γίνουν σχετικές αναφορές στα Μ.Μ.Ε για την έγκαιρη ενημέρωση όλων.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι έχει ανακοινωθεί παράταση για την υποβολή της αίτησης έως τις 5 Ιουλίου 2022 (δείτε εδώ).




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης