Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μικρή υποχώρηση ενεργητικού (3 δις ευρώ) στα 20,63 τρις ευρώ τα αμοιβαία κεφάλαια στην Ευρώπη τον Απρίλιο

2 Ιούλιου 2022 Σχόλια
Μικρή υποχώρηση ενεργητικού (3 δις ευρώ) στα 20,63 τρις ευρώ τα αμοιβαία κεφάλαια στην Ευρώπη τον Απρίλιο
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Επέστρεψαν κεφάλαια τον Απρίλιο προς τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια και έφυγαν από τα ομολογιακά

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Συγκρατήθηκαν οι εκροές κεφαλαίων από αμοιβαία κεφάλαια και εναλλακτικές επενδύσεις τον Απρίλιο και μάλιστα άρχισαν να επιστρέφουν επενδυτές προς τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια μετά τη διόρθωση του Μαρτίου. Το συνολικό ενεργητικό των Ο.Σ.Ε.Κ.Α. και Ο.Ε.Ε. στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 1,7% στα 20,630 τρις.

Πιο συγκεκριμένα, περιορίστηκαν στα 3 δις ευρώ οι εκροές κεφαλαίων από τα αμοιβαία κεφάλαια στην Ευρώπη τον Απρίλιο 2022. Όπως αναφέρει η EFAMA (Συνδεσμός Εταιρειών Συλλογικών Επενδύσεων στην Ευρώπη), «οι επενδυτές των Μετοχικών ΟΣΕΚΑ έδειξαν ανθεκτικότητα τον Απρίλιο, παρά τους κινδύνους που ενέχει ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι αναμενόμενες αυξήσεις των επιτοκίων».
Οι Ο.Σ.Ε.Κ.Α (αμοιβαία κεφάλαια) και οι Ο.Ε.Ε. (Εναλλακτικές επενδύσεις), κατέγραψαν εκροές ύψους 3 δις ευρώ, από 42 δις ευρώ το Μάρτιο.
Οι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν καθαρές εκροές 0,3 δις, από 35 δις τον Μάρτιο, οι μακροπρόθεσμοι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. (σ.σ. όλες οι κατηγορίες πλην Ο.Σ.Ε.Κ.Α. Χρηματαγοράς) κατέγραψαν καθαρές εκροές 2 δις ευρώ από 20 δις ευρώ τον Μάρτιο.

Επέστρεψαν κεφάλαια προς τις μετοχικές επενδύσεις , συνεχίστηκε η έξοδος από τα ομολογιακά

Σε ότι αφορά τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια, καταγράφηκαν καθαρές εισροές ύψους 3 δις, από 8 δις εκροές το Μάρτιο. Τα ομολογιακά α/κ κατέγραψαν καθαρές εκροές ύψους 12 δις από 19 δις τον προηγούμενο μήνα εξαιτίας της αύξησης του πληθωρισμού. Τα μεικτά αμοιβαία κεφάλαια κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 5 δις από 7 δις το Μάρτιο.
Τα αμοιβαία κεφάλαια Χρηματαγοράς κατέγραψαν εισροές ύψους 2 δις από 15 δις εκροές το Μάρτιο.
Οι  εναλλακτικές επενδύσεις κατέγραψαν εκροές ύψους 3 δις ευρώ το Μάρτιο από 7 δις εκροές τον προηγούμενο μήνα.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης