Αποτελέσματα live αναζήτησης

NextGenerationEU: Η Επιτροπή θα εκδώσει ομόλογα ύψους 50 δισ. ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του 2022 για χρηματοδότηση της ανάκαμψης

25 Ιούνιου 2022 Σχόλια
NextGenerationEU: Η Επιτροπή θα εκδώσει ομόλογα ύψους 50 δισ. ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του 2022 για χρηματοδότηση της ανάκαμψης
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εκδώσει, μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου 2022, ομόλογα της ΕΕ ύψους 50 δισ. ευρώ, για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα ανάκαμψης NextGenerationEU, το οποίο θα συμπληρωθεί με βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση (γραμμάτια της ΕΕ). Τα κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης των κρατών μελών μετά την πανδημία του κορονοϊού, στο πλαίσιο του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. Παράλληλα με τη χρηματοδότηση του NextGenerationEU, η Επιτροπή μπορεί επίσης να κληθεί να εκδώσει έως και 9 δισ. ευρώ για δάνεια στήριξης της Ουκρανίας στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος έκτακτης μακροοικονομικής συνδρομής και έως 6,6 δισ. ευρώ για δάνεια στο πλαίσιο του προγράμματος SURE, με την επιφύλαξη τυχόν αιτημάτων των κρατών μελών και της ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών.

Ο Επίτροπος Προϋπολογισμού και Διοίκησης κ. Γιοχάνες Χαν δήλωσε σχετικά:

«Χάρη στις καλές μας έως τώρα επιδόσεις ως εκδότης μεγάλης κλίμακας, στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ανάκαμψη, να χρηματοδοτούμε την οικολογική και την ψηφιακή μετάβαση και να διασφαλίζουμε τη μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα της Ευρώπης μέσω χρηματοδότησης από την αγορά».

Οι εκδόσεις ομολόγων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022 θα βασίζονται στην έως τώρα επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος ανάκαμψης NextGenerationEU. Από τον Ιούνιο του 2021, όταν η Επιτροπή έκανε τα πρώτα της βήματα στην αγορά με το NextGenerationEU, οι εκδόσεις στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν ανέλθει σε 118,5 δισ. ευρώ μέσω μακροπρόθεσμων ομολόγων της ΕΕ, εκ των οποίων 28 δισ. ευρώ μέσω της έκδοσης πράσινων ομολόγων NextGenerationEU. Στα τέλη του τρέχοντος έτους, η Επιτροπή θα ανακοινώσει τα σχέδια έκδοσης ομολόγων για το πρώτο εξάμηνο του 2023. Για περισσότερες πληροφορίες βλ. το δελτίο Τύπου.
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης