Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις δηλώσεις του Υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τους λογιστές και οικονομολόγους

23 Ιούνιου 2022 Σχόλια
Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις δηλώσεις του Υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τους λογιστές και οικονομολόγους


ΜέΡΑ25

Ηράκλειο, 21-6-2022

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων


Θέμα: Απαξιωτικές δηλώσεις εις βάρος λογιστών κι οικονομολόγων


Η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) αναφέρει ότι σε κλειστή σύσκεψη με επαγγελματικούς φορείς που έγινε με πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτού κας Μαρίας Σπυράκη, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης ανέφερε σχετικά με τις επιδοτήσεις τα κάτωθι:
«Θα ήθελα να σας πω το εξής, τουλάχιστον οι μισοί από εσάς θα πρέπει να απολύσετε τους λογιστές σας ή τους συμβούλους που πήρατε να σας κάνουν είτε επιστρεπτέα προκαταβολή είτε οτιδήποτε του ΕΣΠΑ, να μην τους πληρώσετε ποτέ».

Στις πρωτοφανείς αυτές και αδιανόητες για κυβερνητικό στέλεχος δηλώσεις, υπερθεμάτισε στη συνέχεια και ο παριστάμενος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτριος Σκάλκος.

Οι παραπάνω δηλώσει προκάλεσαν την έκπληξη των παρευρισκόμενων στη σύσκεψη όπως και των λογιστών και οικονομολόγων.

Τέτοιες δηλώσεις από κυβερνητικά στελέχη είναι προσβλητικές και απαξιωτικές και απαξιώνουν αναίτια και συλλήβδην ένα ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο.

Από το ξεκίνημα της πανδημίας οι λογιστές και οικονομολόγοι κλήθηκαν να αναλάβουν το σύνολο των δηλωτικών υποχρεώσεων, αντιμέτωποι με ασφυκτικές προθεσμίες, ασάφειες, συνεχείς τροποποιήσεις και τεχνικές αδυναμίες των πληροφοριακών συστημάτων.

Σε αυτό τον άνισο αγώνα επέδειξαν αξιοθαύμαστη υπευθυνότητα και τεράστια βιολογικά και ψυχικά αποθέματα, προκειμένου να στηριχθεί το σύνολο των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

• Με ποιο δικαίωμα απαξιώνεται και προσβάλλεται ένας ολόκληρος κλάδος, και με βάση ποιων στοιχείων έγινε αυτή η τοποθέτηση;
• Τι ενέργειες θα γίνουν άμεσα ώστε να μην επιτραπεί ξανά τέτοια απαξιωτική συμπεριφορά;

Ο ερωτών βουλευτής
Γεώργιος Λογιάδης
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης