Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το υπουργείο οικονομικών καλεί 340.000 φορολογούμενους για μη υποβολή Συγκεντρωτικών καταστάσεων.

7 Δεκέμβριου 2005 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Με βάση τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, αποστέλλεται επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων του Υπουργείου σε όσους, Φυσικά και Μη Φυσικά Πρόσωπα, φέρονται να μην υπέβαλαν Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών του άρθρου 20 του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ) για τη χρήση 2003......

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ  6-12-2005

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με βάση τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, αποστέλλεται επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων του Υπουργείου σε όσους, Φυσικά και Μη Φυσικά Πρόσωπα,  φέρονται να μην υπέβαλαν  Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών του άρθρου 20 του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ) για τη χρήση 2003.

 Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Κυβέρνηση, συνεπής στις εξαγγελίες της, συνεχίζει με αποτελεσματικότητα τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες».

Η επιστολή αποστέλλεται σε περίπου 340.000 Φυσικά και Μη Φυσικά Πρόσωπα, τα στοιχεία των οποίων προέκυψαν από τη διασταύρωση των καταστάσεων Προμηθευτών – Πελατών του άρθρου 20 του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων που πραγματοποίησε η ΓΓΠΣ για τη χρήση 2003. Διαπιστώθηκε ότι,  ενώ έχουν δηλωθεί από άλλα Φυσικά ή Μη Φυσικά Πρόσωπα ως προμηθευτές, οι ίδιοι δεν έχουν υποβάλει την αντίστοιχη κατάσταση πελατών.

Με τη συγκεκριμένη επιστολή, τα παραπάνω Φυσικά και Μη Φυσικά Πρόσωπα καλούνται να προσέλθουν στη ΔΟΥ που ήταν αρμόδια για την υποβολή της συγκεντρωτικής κατάστασης για τη χρήση του 2003, ώστε να τακτοποιήσουν τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα με την υποβολή της σχετικής κατάστασης. Ταυτόχρονα, υπενθυμίζονται οι διατάξεις που διέπουν τη σχετική υποχρέωσή τους.

Η επιστολή κοινοποιείται και στους προϊσταμένους των ΔΟΥ, οι οποίοι   παρακαλούνται να ενεργήσουν άμεσα, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης