Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σύλλογος Οικονομολόγων Έβρου: Ασέβεια της επίσημης πολιτείας έναντι του κλάδου των οικονομολόγων-λογιστών και συμβούλων επιχειρήσεων

Σύλλογος Οικονομολόγων Έβρου: Ασέβεια της επίσημης πολιτείας έναντι του κλάδου των οικονομολόγων-λογιστών και συμβούλων επιχειρήσεων
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αλεξανδρούπολη 14.06.2022

Αναφορικά με τα λεχθέντα από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκο, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη, με τη Συμμετοχή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, με θέμα «Η Πορεία προς την Ανάκαμψη: Ο Ρόλος των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων και των Χρηματοδοτικών Εργαλείων», διαπιστώσαμε με βαθιά λύπη μας την ασέβεια της επίσημης πολιτείας έναντι του κλάδου των Οικονομολόγων – Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων.
Η προτροπή του κ. Υφυπουργού προς τον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης να προβεί είτε σε απολύσεις των λογιστών είτε σε μη πληρωμή τους, και στη συνέχεια η καταγγελία συλλήβδην όλου του κλάδου από τον κ. Γενικό, δεν μπορούσε να μας αφήσει άπραγους.
Η Μακιαβελική πρακτική του διαίρει και βασίλευε και η αναλγησία της επίσημης πολιτείας, έναντι ενός κλάδου που έπραξε τα μέγιστα κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, σε πλήρη εφαρμογή. Ταυτόχρονα η ιδεολογική εμμονή της κυβέρνησης για διαμελισμό της μικρής επιχείρησης, και η ισχυροποίηση ολιγοπωλειακών συνθηκών στην αγορά με την επικράτηση των big 4 αλλά και την υπερσυγκέντρωση υπηρεσιών από ελάχιστες εταιρείες πληροφορικής, επίσης μας βρίσκει αντίθετους.
Ο κλάδος των Οικονομολόγων, Λογιστών, Φοροτεχνικών και Συμβούλων Επιχειρήσεων, ήταν αυτός που κατάφερε και τροφοδότησε με στοιχεία τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες που δημιουργήθηκαν σωρηδόν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, και ανέγνωσε και εφάρμοσε άνω των χιλίων εγκυκλίων, κρατώντας στο μέτρο του δυνατού την αγορά όρθια.
Καλούμε την επίσημη πολιτεία με τα αρμόδια Υπουργεία, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσουν την οιαδήποτε προσπάθεια στοχοποίησης όλων των εκφάνσεων του Οικονομολογικού επαγγέλματος.  
Την άρρηκτη σύνδεση του κλάδου μας με τον επιχειρηματικό κόσμο και την αγορά δεν μπορεί να διαρρήξει κανένας Υφυπουργός και Γενικός Γραμματέας.

Με τιμή
Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης