Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διαγραφή 45.000 μελών από μητρώα του ΟΑΕΕ

  • Η KAΘETH πτώση της οικονομικής δραστηριότητας έχει προκαλέσει ασφυξία στις ΜμΕ και τους ελεύθερους επαγγελματίες και απειλεί 65.000 επιχειρήσεις αλλά και τη βιωσιμότητα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Στο πρώτο εφετινό τετράμηνο σημειώθηκαν 45.000 διαγραφές αυτοαπασχολουμένων από τον ΟΑΕΕ, εξέλιξη που μεταφράζεται σε απώλεια εσόδων 400 εκατ. ευρώ ετησίως.
Διαγραφή 45.000 μελών από μητρώα του ΟΑΕΕ             

Η KAΘETH πτώση της οικονομικής δραστηριότητας έχει προκαλέσει ασφυξία στις ΜμΕ και τους ελεύθερους επαγγελματίες και απειλεί 65.000 επιχειρήσεις αλλά και τη βιωσιμότητα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Στο πρώτο εφετινό τετράμηνο σημειώθηκαν 45.000 διαγραφές αυτοαπασχολουμένων από τον ΟΑΕΕ, εξέλιξη που μεταφράζεται σε απώλεια εσόδων 400 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η εισφοροδιαφυγή στον Οργανισμό κινείται στο ύψος του 1,85 δισ. ευρώ, ενώ έχει απορροφηθεί το 65% της κρατικής επιχορήγησης για το 2010. Στον οργανισμό απομένουν κονδύλια 210 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2010.
Οι εξελίξεις αυτές έχουν θορυβήσει τον επιχειρηματικό κόσμο, που εκτιμά ότι οι μικρές επιχειρήσεις αδυνατούν να επιβιώσουν στον ανταγωνισμό με τις μεγάλες αλυσίδες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, η συγκέντρωση των πωλήσεων στα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα έχει ανέλθει στο 41% των συνολικών πωλήσεων λόγω της ευχέρειας που έχουν για εκτεταμένες προσφορές και εκπτώσεις.
Παράλληλα, καθημερινά διογκώνονται οι οφειλές περίπου 200.000 μικρομεσαίων επιχειρηματιών που δεν καταβάλλουν τις εισφορές τους προς τον Οργανισμό.

Πηγή: Express.gr


Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης