Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΣΛΦΕΕ Ν. Λασιθίου: Αιτήματα σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και την εφαρμογή των myData

ΣΛΦΕΕ Ν. Λασιθίου: Αιτήματα σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και την εφαρμογή των myData
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε η ΕΦΕΕ Αττικής για παράσταση και διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη 09/06/2022, ο ΣΛΦΕΕ Λασιθίου χαιρετίζει την πρωτοβουλία της ΕΦΕΕ Αττικής και δηλώνει ότι πάντα θα συμπαραστέκεται σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που μακριά από κομματικές γραμμές και νόρμες έχει ως σκοπό την ανάδειξη κ επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο μας.

Σαν Σύλλογος απαιτούμε και διεκδικούμε:

- Άμεση νομοθέτηση 5μηνης υποβολής φορολογικών δηλώσεων από την ημερομηνία έναρξης παραγωγικής λειτουργίας του taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και το σύστημα να ενεργοποιείται μόνο όταν έχουν στείλει όλοι οι ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς τα απαραίτητα στοιχεία και αυτά έχουν ενσωματωθεί ορθά στις φορολογικές δηλώσεις.

Η πεντάμηνη προθεσμία υποβολής που ζητάμε έχει ήδη κριθεί στο παρελθόν ως απαραίτητος και ικανός χρόνος για την διεκπεραίωση της διαδικασίας από τον Νομοθέτη και έχει καταγραφεί Νομοθετικά και συγκεκριμένα στο άρθρο 62 του ν. 2238/1994, με τις τροποποιήσεις του άρθρου 8 του ν. 4110/2013 αναφέρεται ότι «Η δήλωση υποβάλλεται από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και την 30ή Ιουνίου του οικείου οικονομικού έτους».

- Αναστολή εφαρμογής των MY DATA. Πιλοτική εφαρμογή μέχρι 31/12/2023 και με προτεραιότητα την ηλεκτρονική τιμολόγηση και αφού το 100% των επιχειρήσεων είναι ενταγμένες στη ηλεκτρονική τιμολόγηση να προχωρήσει έπειτα η εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων.
 
- Νομοθέτηση επιτέλους της άδειας των λογιστών σε περίπτωση ασθένειας με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων των πελατών τους για όσο χρόνο απέχουν από την εργασία τους. Είμαστε κ εμείς άνθρωποι και πρέπει να έχουμε το δικαίωμα στην ασθένεια, στον τοκετό κτλ.

Σαν συλλογικός φορέας ενός κλάδου που βρίσκεται πάντα στις επάλξεις διεκπεραιώνοντας όλες τις δράσεις και βοηθώντας στα μέγιστα ώστε οι ενισχύσεις του κράτους αυτήν την δύσκολη εποχή να μεταφερθούν σε επιχειρήσεις και ιδιώτες και που θα συνεχίσουμε να τηρούμε αυτή τη στάση, ζητάμε από την πλευρά της Πολιτείας να ακολουθηθεί η αντίστοιχη νομοθετική πρόβλεψη για εφαρμογή λογικών χρονοδιαγραμμάτων και διαδικασιών που θα μας απαλλάξουν από αυτά τα χρόνια προβλήματα που μας δημιουργούν απίστευτη σωματική και ψυχική πίεση.

Φτάνει πια! Ζητάμε πίσω την ζωή μας και την ψυχική και σωματική μας υγεία που έχουμε χάσει τα τελευταία χρόνια.Για το Δ.Σ

Ανδρουλιδάκης Νικόλαος
Προέδρος

Μαρκάκης Εμμανουηλ
Αντιπρόεδρος

Ζαβερδινού Αμαλία
Γραμματέας

Ζαχαρόπουλος Οταπασίδης Αλκης
Ταμίας

Κασωτάκης Γεώργιος
Μέλος

Κοντοπόδης Δημήτριος
Μέλος

Κουτρουμπάς Αντώνιος
ΜέλοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης