Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σύλλογος Λογιστών Ν. Χανίων: Κάλεσμα σε δίωρη διαμαρτυρία στην είσοδο της ΔΟΥ Χανίων την Πέμπτη

Σύλλογος Λογιστών Ν. Χανίων: Κάλεσμα σε δίωρη διαμαρτυρία στην είσοδο της ΔΟΥ Χανίων την Πέμπτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Την Πέμπτη 9/6/2022 στις 10.30 π.μ. στην είσοδο
Της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Χανίων (Δ.Ο.Υ. Χανίων)


Στα πλαίσια υποστήριξης των παράλληλων κινητοποιήσεων της Ε.Φ.Ε.Ε.Α (Λογιστών Αττικής) αλλά και των επικείμενων δραστηριοποιήσεων και των υπολοίπων συλλόγων της Χώρας, καλούμε τους συναδέλφους να παρουσιαστούν σε δίωρη διαμαρτυρία στην είσοδο της Δ.Ο.Υ. Χανίων την Πέμπτη 9/6/2022 και ώρα 10:30 αντιδρώντας, άλλη μια φορά, για την προχειρότητα και ανοργανωσιά της Διοίκησης της Α.Α.Δ.Ε. και του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και σοβαρότητας.

Αντιδρούμε για τους σχεδιασμούς που γίνονται, σχεδόν όλα απρόσεκτα, ασχεδίαστα και πάντα βασιζόμενα στο σκεπτικό «οι λογιστές θα βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά – κι’ εμείς θα τα φάμε»

Οι λογιστές όμως είναι αυτοί βιώνουν τους απαράδεκτους αυτούς σχεδιασμούς και ασχολούμενοι με τα κάρβουνα είτε καίγονται (χάνοντας την υγεία τους) ή λερώνονται (μαυρίζοντας την ψυχή τους)

Φτάνει πια.

Ο δε καθ’ ύλην αρμόδιος προστασίας της επιστημονικότητας του επαγγέλματός μας (σ.σ. η Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου) λείπει συνεχώς, ξεχνά παντελώς τι σημαίνει πτυχίο, τι σημαίνει επιστημονικός μόχθος και μοιράζει άδειες με την προϋπηρεσία δολοφονώντας κάθε ελπίδα. Παρουσιάζεται με παντιέρες στις παρατάσεις και μ’ αυτές θαρρεί πως επιτελεί καθήκον μ’ αυτός παραπλανεί λίγους συναδέλφους με κάτι γυαλιστερές χάντρες.

Φτάνει πια.
 
ΑΜΕΣΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Υποχρεωτικότητα στα Ηλεκτρονικά Βιβλία ΜyDATA σημαίνει σοβαρός χειρισμός και ετοιμότητα πρώτα από το Κράτος. Καμία υποχρέωση ως τότε, κανένα πρόστιμο ως τότε εκτός των προστίμων αυτών που συμφωνούμε να επιβληθούν στους υπαίτιους της προχειρότητας του σχεδιασμού. Για παράδειγμα σας παρακαλούμε ας βρεθεί ποιος φταίει που δεν «επικοινωνεί» το E-send με το MyData, να λάβει το σχετικό πρόστιμο και μετά ας δούμε πως θα «επικοινωνήσουν» και οι λογιστές με εσάς.

• Μας βάλατε εν μέσω φορολογικών δηλώσεων να δουλεύουμε σε ένα σύστημα ανέτοιμο όπως τα MyData και χάνουμε τόσο χρόνο; Μας βάλατε εν μέσω φορολογικών δηλώσεων να ασχολούμαστε με την επικαιροποίηση των στοιχείων παππούδων και γιαγιάδων, κατοίκων εξωτερικού, φορολογούμενων συζύγων χωρίς κωδικούς με τα αρμόδια τμήματα των Δ.Ο.Υ. τα οποία παρεμπιπτόντως είναι χαμένα στις νέες εφαρμογές ως ανέτοιμα επιχειρησιακά να εφαρμόσουν. Πολύ ωραία. Τα λέμε λοιπόν μετά τις 30/9/2022 που θα λήξουν οι δηλώσεις νομικών και φυσικών προσώπων, καθώς ο Αύγουστος πρέπει να γίνει μήνας ξεκούρασης πριν μας προλάβει (έτσι που το πάτε) η αιώνια ξεκούραση.  

• Θέλετε δεν θέλετε, εμείς όταν αρρωσταίνουμε, θα καθόμαστε στο κρεβάτι μας. Όταν έχουμε χημειοθεραπείες θα τις κάνουμε και θα ξεκουραζόμαστε. Όταν συμβαίνει κάτι σοβαρό στην υγεία μας δεν θα πρέπει εσείς να μας αναγκάζεται να υποβάλλουμε δηλώσεις για να γίνουν οι εισπράξεις σας ο θάνατός μας. Όταν η μητέρα λογίστρια έχει την ανάγκη της φροντίδας στο νεογέννητο παιδί της όχι, κύριοι, συγνώμη, δεν είναι και κάτι τραγικό λίγες ημέρες μετάθεσης των δηλωτικών υποχρεώσεων των πελατών τους. Εμείς κύριοι, δεν είμαστε έμποροι να βάζουμε έναν υπάλληλο να μας αντικαταστήσει. Είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες που η παρουσία μας είναι αναγκαία και όταν δεν μπορούμε για σοβαρούς λόγους ασθένειας ή εγκυμοσύνης για τις συναδέλφισσες, τότε εσείς θα πρέπει επιτέλους να θεσμοθετήσετε την άδεια σοβαρής ασθένειας  του λογιστή αλλά και την άδεια μητρότητας για της λογίστριες με αντίστοιχη μετάθεση των δηλωτικών υποχρεώσεων των πελατών τους για ένα εύλογο μικρό χρονικό διάστημα.
Φτάνει πια.
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Την Πέμπτη 9/6/2022 στις 10.30 π.μ. στην είσοδο
Της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Χανίων (Δ.Ο.Υ. Χανίων)

 

Μ  ε     ε  κ  τ  ί  μ  η  σ  η
εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

Ο Πρόεδρος
Σταυρουλάκης Κωστής

Η Αντιπρόεδρος
Δασκαλάκη Αθηνά

Η Γραμματέας
Σαριδάκη Μαρίνα

Ο Ταμίας
Μυλωνάκης Εμμανουήλ

Το Μέλος
Σγουράκη Ευφροσύνη
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης