Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΠΟΦΕΕ - Αλλαγή ημερομηνίας λήξης της προβλεπόμενης ημερομηνίας από το άρθρο 84 του Ν.3842/23-4-2010

27 Μάιου 2010 Σχόλια
Π.Ο.Φ.Ε.Ε

Προς
Τον Υπουργό Οικονομικών κο ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 

Κοινοποίηση:
-    Τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικών κο ΗΛΙΑ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗ
-    Τον Γεν. Γραμματέα Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων κο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ
-    Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
-    Ε.Σ.Ε.Ε.
-    Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων

Θέμα: Αλλαγή ημερομηνίας λήξης της προβλεπόμενης ημερομηνίας από το άρθρο 84 του Ν.3842/23-4-2010
     
Αρ. πρωτοκ. Εξερχομένου 021
Αθήνα: Δευτέρα , 27 Μαίου  2010

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ   ΕΠΕΙΓΟΝ
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ζητούμε την μετάθεση της προβλεπόμενης εκ του ανωτέρω νόμου (Ν.3842/2010 άρθρο 84 παρ.1,3 & 7) προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ, εισοδήματος ή παρακρατούμενων φόρων που έπρεπε να είχαν υποβληθεί μέχρι την ψήφιση του Νόμου και η οποία λήγει στις 31/05/2010.
Ακόμη και χθες (26/5) υπογράφηκε η ΠΟΛ.1070  με την οποία παρέχονται ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ διευκρινήσεις επί της διευκρινιστικής ΠΟΛ.1044-22/4/2010.
Η επισήμανση στην ΠΟΛ.1070 ότι «..δεν θα δοθεί παράταση εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 84 του ν. 3842/2004, οι οποίες ισχύουν μέχρι 31.05.2010» ουδόλως μεταβάλει τα γεγονότα που είναι τα ακόλουθα:
1. Ο Κλάδος μας έχει ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ανταποκριθεί στο κομμάτι της ευθύνης που του αναλογεί με την αναγκαία υπέρβαση των αποδεκτών ορίων εργασίας, λόγω της – μη λαμβανομένης υπ’ όψιν ως συνήθως – σύμπτωσης ποικίλων προθεσμιών, όλων σημαντικών για τις επιχειρήσεις και τους φορολογούμενους, όμως
2. Η οικονομική ύφεση έχει αγγίξει πολύ βαθειά τις Επιχειρήσεις που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και αυτό το 1/6 του ποσού, πόσο μάλλον το σύνολο των φόρων, για να εκμεταλλευτούν την «πράξη στήριξης» που έγινε νόμος   και πέραν αυτού
3.- Η καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος εγγυοδοσίας των επιχειρήσεων από το ΤΕΠΜΠΕ (χωρίς να είναι και βέβαια η επιτυχία του εγχειρήματος χωρίς την σύμπραξη των τραπεζικών ιδρυμάτων) στερεί την πραγματική οικονομία από την αποδέσμευση κεφαλαίων που θα καλύψουν τις νέες – μη ακόμη ληξιπρόθεσμες - υποχρεώσεις .

Κύριε Υπουργέ έχουμε την ηθική υποχρέωση να σας επισημάνουμε και τα ακόλουθα:
Οι επιχειρηματίες που δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους δεν είναι «φοροφυγάδες».


Η πολύμηνη μείωση της χρηματοδότησης από τις Τράπεζες, η αύξηση των ακάλυπτων επιταγών σε συνδυασμό με την μείωση των πληρωμών του Δημοσίου για πιστοποιημένες υποχρεώσεις του και την μη επιστροφή  - από το Δημόσιο - φόρων και Φ.Π.Α. αλλά κυρίως η αδυναμία – του νομίμως διεκδικούμενου από όλες τις παραγωγικές τάξεις - συμψηφισμού απαιτήσεων και υποχρεώσεων από και προς το Δημόσιο, έχουν κλονίσει ακόμη και υγιείς  επιχειρήσεις καθώς το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον συμπληρώνεται και από την μείωση του τζίρου λιανικής  επομένως και της ρευστότητας από πωλήσεις μετρητοίς.
Αν δεν αναλάβετε την πρωτοβουλία για νομοθετική ρύθμιση του προβλήματος έστω με μια παράταση που θα καλύπτει όλους τους θερινούς μήνες ούτε το Δημόσιο θα εισπράξει όσα δικαιούται αλλά και οι Επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να είναι σε μια ιδιάζουσα ομηρία.

Το αίτημά μας δεν είναι αίτημα του Κλάδου μας αλλά της «Πραγματικής Οικονομίας» που είναι ο αποδέκτης των όποιων μέτρων λαμβάνονται.
 
 Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας
             
Πανίδης  Αβραάμ                                                           Πατέλης Γ. ΝικόλαοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης