Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μείωση του ΑΕΠ της Ελλάδας 3,7% προβλέπει ο ΟΟΣΑ.

26 Μάιου 2010 Σχόλια
  • Μείωση του ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 3,7% φέτος και 2,5% το 2011 προβλέπει η εξαμηνιαία έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την πορεία των οικονομιών των χωρών-μελών του, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την έκθεση, η ανεργία προβλέπεται να αυξηθεί από 9,5% το 2009 σε 12,1% φέτος και 14,3% το 2011.
Μείωση του ΑΕΠ της Ελλάδας 3,7% προβλέπει ο ΟΟΣΑ.             

Μείωση του ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 3,7% φέτος και 2,5% το 2011 προβλέπει η εξαμηνιαία έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την πορεία των οικονομιών των χωρών-μελών του, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την έκθεση, η ανεργία προβλέπεται να αυξηθεί από 9,5% το 2009 σε 12,1% φέτος και 14,3% το 2011.

Η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ανεργία αναμένεται να οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Για το 2010 προβλέπεται πληθωρισμός 3% και για το επόμενο έτος 0,3%.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα προβλέπεται ότι θα υποχωρήσει σημαντικά και συγκεκριμένα στο 8,1% του ΑΕΠ φέτος και περαιτέρω στο 7,1% το 2011 από 13,5% το 2009.

Η έκθεση τονίζει ότι η βαθιά και διατηρήσιμη δημοσιονομική εξυγίανση καθώς και οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι "κλειδιά" για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Σημειώνει, επίσης, ότι η συμφωνία στις αρχές Μαΐου της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αύξησαν την αξιοπιστία της δημοσιονομικής πολιτικής και θα πρέπει να οδηγήσει σε μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας και στη σταθεροποίηση του δημόσιου χρέους.
Για την επιτυχία του προγράμματος σταθεροποίησης, κρίσιμης σημασίας είναι η αντιμετώπιση των υψηλών δημοσίων δαπανών με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα.

Η ανάπτυξη απαιτεί, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, εκτεταμένες διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές προϊόντων και εργασίας, οι οποίες θα βοηθήσουν επίσης στην προσαρμογή των σχετικών τιμών και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας.

Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης