Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΚΕΛΦΑ: Οι προτάσεις μας για την συνεδρίαση του ΔΣ ΠΟΦΕΕ σχετικά με τις Φορολογικές Δηλώσεις και το mydata

ΕΚΕΛΦΑ: Οι προτάσεις μας για την συνεδρίαση του ΔΣ ΠΟΦΕΕ σχετικά με τις Φορολογικές Δηλώσεις και το mydata

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι λογιστές

Για μια ακόμα φορά δεν Ολοκληρώθηκε ή συγκρότηση του ΔΣ της ΕΦΕΕΑ...

Για μία φορά ακόμα κάποιοι δεν πήραν υπόψη την ψήφο των συναδέλφων στις πρόσφατες εκλογές του Μαρτίου.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί, η ΑΣΦΕΑ βρήκε πάλι τρόπο ανοχής-αποδοχής της παράταξης «Ανεξαρτήτων» (Τσαμόπουλου) ψηφίζοντας ξανά Λευκό και δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην προηγούμενη διοίκηση να πάρει πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο παρ' όλη την ήττα της στις εκλογές (μειοψήφησε) και την καταψήφιση του διοικητικού απολογισμού.

Η ΑΣΦΕΑ μιλάει για αναλογικό-δημοκρατικό προεδρείο (όταν δεν έχει την πλειοψηφία το ξεχνάει αυτό) με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών.
Δηλαδή ο πρώτος δικαιούται την προεδρία (αλλά και τελευταίος να βγήκε πάλι μας κάνει).

Είναι δεδομένο ότι η παράταξη αυτή έχει "νταλκά" όπως λέει να προχωρήσει η Δημοκρατία στο σύλλογο.

Με επικεφαλής αυτούς που μας απέκλειαν τόσα χρόνια. Όχι από καρέκλες μόνο αλλά από ουσία, από παρεμβάσεις και διεκδικήσεις, που έλεγαν ότι δεν είναι δουλειά του συλλόγου να φωνάζει αλλά να "βοηθάει" στην εφαρμογή των MyData και κάθε άλλης επιλογής του Υπουργείου.

Αυτούς που ήταν απόντες στους όποιους αγώνες δόθηκαν κατ' απαίτηση των συναδέλφων του κλάδου, αυτών που καλλιεργούσαν άριστες προσωπικές κοινωνικές σχέσεις "προς όφελος του Συλλόγου" και συνόδευαν μέχρι χθες ακόμη τους Υπουργούς ως οι "ευγενικοί υποστηρικτές" τους.

Τότε η ΑΣΦΕΑ ήταν από κάτω από τα Υπουργεία και διαδήλωνε μαζί με τις υπόλοιπες προοδευτικές παρατάξεις. Τώρα βλέπουν την καταψήφιση του απολογισμού και την συρρίκνωση της πάλαι ποτέ άρχουσας παράταξης στη μειοψηφία που χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της σαν σημάδι θεϊκό και ανεξήγητο να τους στηρίξουν με την αποχή τους μη τύχει και έχουμε άλλα.

Δηλαδή καμία προοδευτική αλλά "ανεξέλεγκτη" επιλογή στην ηγεσία του συλλόγου που μπορεί να εμπνεύσει και κάτι παραπέρα από την πολιτική της "λεζάντας".

Είναι τελικά πιο βολικό, κάποιοι να βγάζουν ανακοινώσεις αγωνιστικές μέσω της ΕΦΕΕΑ και μένουν ικανοποιημένοι και κάποιοι κρατάνε και πάλι τα ηνία και είναι και αυτοί ευχαριστημένοι και όλα ΟΚ. 

Αυτό κι αν είναι ΑΝΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Αυτό κι αν είναι ξετσιπωσιά -όπως αυτοί λένε- και γελοιότητα. Και να καταγγέλλονται για "νταλκά της καρέκλας", οι μόνοι που ποτέ δεν ζήτησαν, ούτε πρότειναν θέση προέδρου για τον εαυτό τους, αλλά από προοδευτικές παρατάξεις (και από τη ΑΣΦΕΑ επίσης).

Όλη η ανακοίνωσή τους χτυπάει την ΕΚΕΛΦΑ.

Πρωταρχικός στόχο τους είναι όπως φαίνεται ή απομόνωση των άλλων προοδευτικών παρατάξεων που η ΑΣΦΕΑ θεωρεί ότι αποτελούν και τον κύριο αντίπαλο στις επιδιώξεις της. Γι' αυτούς η αδράνεια της παλαιάς Διοίκησης και τα ζωτικά προβλήματα των Λογιστών, έπονται σε σχέση με τους «συγγενείς αντιπάλους» του προοδευτικού χώρου.

Αλλά το πρόβλημα συνάδελφοι δεν είναι η παράταξή μας.
Είναι τα (απίστευτα) προβλήματα του κλάδου.

Αλλά η ΑΣΦΕΑ δεν διεκδικεί λύσεις
τελικά, μένει ικανοποιημένη με τις ανακοινώσεις μόνο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΦΕΕ

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι "πενταδάτοι" στην ΠΟΦΕΕ και μιλάει και κάποιος Αποδείχτηκε με την ανακοίνωσή της για την παράταση των ... 10 ημερών στα Mydata. Σε αντίθεση με Αττική, Θεσσαλονίκη, κ.α. !!

Έκανε ότι έκανε το προηγούμενο ΔΣ στην ΕΦΕΕΑ, πλειοψηφίαν έχομεν, αποφασίζομεν και διατάσσομεν.

Έτσι δεν είναι;

Οι προτάσεις μας για την συνεδρίαση του ΔΣ ΠΟΦΕΕ

Φορολογικές Δηλώσεις


1) Να ορισθεί με απόφαση του ΥΠΟΙΚ ότι η μη επιστρεπτέα προκαταβολή αποτελεί έσοδο κατά τον χρόνο βεβαίωσης του επιστρεπτέου ποσού

2) Να ορισθεί από τώρα ως ημερομηνία λήξης των φορολογικών δηλώσεων η 30/9 για νομικά πρόσωπα και φυσικά πρόσωπα. Η 15/10 να είναι η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για φυσικά πρόσωπα εταίρους προσωπικών εταιρειών με απλογραφικά βιβλία. Να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της σταδιακής παράτασης ανά δεκαήμερο και να μην λήξουν οι δηλώσεις τον Αύγουστο.

3) Τροποποιητικές δηλώσεις Εισοδήματος να υποβάλλονται χωρίς πρόστιμο μέχρι 31/12 ώστε να γίνουν διορθώσεις αποκλίσεων που θα προκύψουν από το Mydata

Συνεργασία - Επιστρεπτέα Προκαταβολή - Covid

- Να ανοίξει εκ νέου η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων για την Συνεργασία σύμφωνα με το αίτημα των Συλλόγων

- Να ανοίξει πάλι η πλατφόρμα και να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις της επαρχίας να αναρτήσουν τώρα τα πιστοποιητικά δικαστικής φερεγγυότητας για όλες τις ενισχύσεις που έχουν λάβει.

Mydata Άμεσα Θέματα

1) Να παραταθεί μέχρι 31/10 η αποστολή εσόδων 2021 στο Mydata. Ζητάμε παράταση λόγω ευθύνης του ΥΠΟΙΚ και της ΑΑΔΕ λόγω της προβληματικής λειτουργίας του Mydata και όχι λόγω ολιγωρίας των λογιστών και των επιχειρήσεων.

2) Να μην επιβληθούν πρόστιμα για διαφορές μέχρι 100 ευρώ ανά αντισυμβαλλόμενο στα αντικρυζόμενα παραστατικά Mydata & να μην υπάρχει υποχρέωση διόρθωσης τέτοιων διαφορών

3) Να συμφωνήσει μόνο ο κωδικός 560 του Ε3 (κύκλος εργασιών) με τον αντίστοιχο κωδικό του Mydata Ε3. Να υπάρξει ανοχή στην συμφωνία για ποσά μέχρι 1.000 ευρώ και να μην απαιτείται συμφωνία των λοιπών αναλυτικών κωδικών εσόδων του Ε3.

4) Να επιτραπεί η χρήση της ειδικής φόρμας καταχώρησης (πληκτρολόγηση δεδομένων) από όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις για το 2021

5) Να ματαιωθεί η αποστολή αποκλίσεων δαπανών ΜΥΦ προμηθευτών για το 2021.

Αν το ΥΠΟΙΚ ήθελε να έχει αποκλίσεις ΜΥΦ προμηθευτών να φρόντιζε να υποβληθούν ΜΥΦ για το 2021 και όχι να υπολειτουργήσει για διαβιβάσεις το Mydata

Mydata Λοιπά Θέματα


1) Να επικεντρωθεί το Mydata σε θέματα ΦΠΑ και να ανασταλεί η υποχρέωση διαβίβασης λοιπών φόρων και τελών και χαρακτηρισμών Ε3.

2) Να ανασταλεί για τρία χρόνια η υποχρέωση διαβίβασης εσόδων σε πραγματικό χρόνο.

3) Απλές και εύκολα επαληθεύσιμες προθεσμίες διαβίβασης ανά κατηγορία τηρούμενων βιβλίων. Προθεσμία διαβίβασης των εσόδων το τέλος του επόμενου μήνα από την υποβολή της δήλωσης ΦΠΑ.

4) Τα αντικρυζόμενα παραστατικά να χαρακτηρίζονται μόνο ως προς την έκπτωση ΦΠΑ από τους λήπτες μέχρι την ημερομηνία υποβολής της ετήσιας φορολογικής δήλωσης.

Εμείς σαν ΕΚΕΛΦΑ θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και όλους τους θεμιτούς τρόπους να αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες και τα προβλήματα των αυτοαπασχολουμένων λογιστών και των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων δηλ. για όλα τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική ενεργή συμμέτοχή στην ΕΦΕΕΑ για την διεκδίκηση λύσης όλων των δίκαιων αιτημάτων μας.

Αυτός είναι και μονόδρομος για τους λογιστές.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης