Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αίτημα της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. προς το Υπουργείο Οικονομικών για παράταση υποβολής δηλώσεων παλαιών χρήσεων

  • ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666
www.efeeth.gr, e-mail: [email protected], [email protected]

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Θεσσαλονίκη 21/5/2010

ΚΟΙΝ׃
1) ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ
2) ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ κ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ
3) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
4) O.E.E.-Π.Τ.Κ.Μ.
5) Ε.Ε.Θ.
6) Β.Ε.Θ.
7) Ο.Ε.Ε.Θ.
8) Ο.Β.Σ.Θ.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με βάση τις διατάξεις του άρθρου 84 του Ν. 3842/2010 και της ΠΟΛ 1044/2010, τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δεν έχουν υποβάλει δήλωση ή έχουν υποβάλει ανακριβή ή ελλιπή για τα εισοδήματα που προέκυψαν μέχρι και το οικονομικό έτος 2009, έχουν τη δυνατότητα μέχρι 31/5/2010 να υποβάλουν αρχική ή συμπληρωματική ή τροποποιητική δήλωση χωρίς να τους επιβληθεί πρόσθετος φόρος, προσαύξηση, πρόστιμο ή οποιαδήποτε άλλη κύρωση, λόγω εκπρόθεσμης υποβολής.

Επίσης παρέχεται η ίδια δυνατότητα για τις λοιπές φορολογίες (Φ.Π.Α. κ.λ.π.) και για δηλώσεις που η φορολογική υποχρέωση γεννήθηκε μέχρι τη δημοσίευση του Ν. 3842/2010 (δηλαδή μέχρι 23-4-2010), με επιβολή πρόσθετου φόρου 10% ή 3% εάν το οφειλόμενο ποσό καταβληθεί σε έξι (6) δόσεις.

Επειδή λοιπόν το χρονικό διάστημα που δίνει ο νέος φορολογικός νόμος είναι πολύ μικρό ούτως ώστε οι χιλιάδες φορολογούμενοι να υποβάλουν τις σχετικές δηλώσεις και λόγω της οικονομικής κρίσης, της έλλειψης ρευστότητας της αγοράς, του φόρτου εργασίας που έχουν την περίοδο αυτή τα φοροτεχνικά-λογιστικά γραφεία που καλούνται να προετοιμάσουν την εργασία αυτή και να υποβάλουν τις σχετικές δηλώσεις κι επειδή επίκειται σχετική ρύθμιση οι επιτηδευματίες να λαμβάνουν δάνεια μέσω του ΤΕΜΠΜΕ για να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο, παρακαλούμε να δώσετε παράταση της εν λόγω προθεσμίας μέχρι 31/7/2010 για να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φορολογούμενοι και το Κράτος να εισπράξει περισσότερα έσοδα που τα έχει αυτό τον καιρό μεγάλη ανάγκη.


Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης