Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ημερίδα ACCA/ ΣΟΕΛ με θέμα «Τα φορολογικά θέματα στο τρέχον οικονομικό πλαίσιο» σήμερα Τρίτη 25 Μαΐου

  • Αθήνα, Τρίτη 25 Μαΐου 2010 – Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι εμπειρογνώμονες από το χώρο της λογιστικής, των χρηματοοικονομικών και των μεγαλύτερων ελεγκτικών εταιριών μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κύριο Ηλία Πλασκοβίτη, θα συζητήσουν τα φορολογικά ζητήματα, καθώς και τις πρόσφατες τροποποιήσεις της φορολογικής νομοθεσίας. Το Παγκόσμιο Σώμα Ορκωτών Λογιστών και Ελεγκτών ACCA, σε συνεργασία με το ΣΟΕΛ (Ελληνικό Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών), θα πραγματοποιήσουν συζήτηση με θέμα "Τα φορολογικά θέματα κατά την τρέχουσα οικονομική συγκυρία".
Αθήνα, 20 Μαΐου 2010

ANAKOΙΝΩΣΗ

Ημερίδα ACCA/ ΣΟΕΛ με θέμα «Τα φορολογικά θέματα στο τρέχον οικονομικό πλαίσιο»

Αθήνα, Τρίτη 25 Μαΐου 2010
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON στις 16:00, αίθουσα Θάλεια


Αθήνα, Τρίτη 25 Μαΐου 2010 – Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι εμπειρογνώμονες από το χώρο της λογιστικής, των χρηματοοικονομικών και των μεγαλύτερων ελεγκτικών εταιριών μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κύριο Ηλία Πλασκοβίτη, θα συζητήσουν τα φορολογικά ζητήματα, καθώς και τις πρόσφατες τροποποιήσεις της φορολογικής νομοθεσίας. Το Παγκόσμιο Σώμα Ορκωτών Λογιστών και Ελεγκτών ACCA, σε συνεργασία με το ΣΟΕΛ (Ελληνικό Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών), θα πραγματοποιήσουν συζήτηση με θέμα "Τα φορολογικά θέματα κατά την τρέχουσα οικονομική συγκυρία".

Το περασμένο έτος, οι δημόσιες δαπάνες υπερέβησαν τα έσοδα από τη φορολογία κατά 13,6% του ΑΕΠ, και οι φοροδιαφεύγοντες αυτή τη στιγμή κατηγορούνται για τροφοδότηση της κρίσης στα δημόσια οικονομικά. Η τρέχουσα οικονομική συγκυρία έχει φέρει τη φορολογία στο προσκήνιο, ιδίως στην Ελλάδα, όπου η δημόσια χρηματοπιστωτική κρίση οδήγησε στην ανάγκη προσφυγής στο ΔΝΤ και την Ε.Ε. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, οι δημοσιογράφοι θα έχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να πάρουν από πρώτο χέρι πληροφορίες και επαγγελματική γνώμη σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της φορολογίας από κορυφαίους εμπειρογνώμονες σε φορολογικά θέματα, επαγγελματικούς φορείς και κυβερνητικούς αξιωματούχους.


Ατζέντα ημερίδας ACCA/ ΣΟΕΛ την Τρίτη 25/5/2010:

16:00 - 16:30 - Εγγραφή

16:30 - 18:00 – την εκδήλωση θα προλογίσει ο κος Χαρίλαος Αλαμάνος, Πρόεδρος ΣΟΕΛ

Παρουσιάσεις:

•    Ηλίας Πλασκοβίτης, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομικών

•    Ιωάννης Κωσταρέλης, Μέλος Δ.Σ. ΣΟΕΛ

•    Chas Roy-Chowdhury, Επικεφαλής του ACCA σε θέματα Φορολογίας και Φορολογικών Ελέγχων

18:30 - 19:00 - Διάλειμμα για καφέ

19:00 - 20:00 - Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης - Τρέχοντα φορολογικά θέματα, πρόσφατες τροποποιήσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

•    Γεωργία Σταματέλου, Tax Partner, KPMG, Ελλάδα

•    Μαρία Τρακάδη, Tax Partner, Deloitte, Ελλάδα

•    Στέφανος Μήτσιος, Tax Partner, Ernst & Young, Ελλάδα

•    Αντώνης Δεσύπρης, Tax Director,  PricewaterhouseCoopers, Ελλάδα

20:00 - cocktail


Ημερομηνία: Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ώρα: 16:30-20:00

Τόπος: Athens Hilton, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας  46, Αθήνα, αίθουσα Θάλεια

Γλώσσα: Ελληνικά, ΑγγλικάΠλεονεκτήματα του επαγγελματικού τίτλου ACCA

1. Παγκόσμια Αναγνώριση
Στο προεδρικό διάταγμα Ιουνίου 2000 (165/2000) έχει δοθεί η σχετική αναγνώριση όλων των Βρετανικών Επαγγελματικών Επιμελητηρίων. Το ACCA που απονέμεται από χώρα της Ε.Ε. (Μ. Βρετανία) αναγνωρίζεται από το “Mutual Recognition Directive” (89/48/EEC) της Ε.Ε. που έχει συσταθεί το 1991. 72% των μελών και των φοιτητών του ACCA βρίσκονται εκτός Μ. Βρετανίας. Ο λόγος για τον οποίον το ACCA έχει επικρατήσει παγκοσμίως είναι επειδή το πρόγραμμά του από το 1997 βασίζεται στα Διεθνή Λογιστικά και Ελεγκτικά Πρότυπα (ΔΛΠ) τα οποία εφαρμόζονται και στην Ελλάδα από το 2005.

2. Το ACCA και το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ) έχουν υπογράψει κοινή συμφωνία που ωφελεί τους επαγγελματίες οικονομολόγους.
Το ACCA και το ΣΟΕΛ παρέχουν ένα κοινό σύστημα εξετάσεων και παρά την πρόσφατη συνεργασία των δύο φορέων, αυτή τη στιγμή το Κοινό Σχήμα ΣΟΕΛ - ACCA στην Ελλάδα αριθμεί περισσοτέρους από 850 ενεργούς φοιτητές. Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους θα είναι κάτοχοι των τίτλων και των 2 φορέων και θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις των επαγγελματικών εξετάσεων για την αναγνώριση τους ως Νόμιμοι Ελεγκτές.

3. Κατάλληλη υποδομή για επαγγελματική εξέλιξη
Στον επαγγελματικό τίτλο ACCA γίνεται επικέντρωση σε επαγγελματικές αξίες, ηθικές και διοικητικές δεξιότητες οι οποίες είναι απαραίτητες, αφού το επάγγελμα του ορκωτού λογιστή-ελεγκτή στηρίζεται πάνω σε κώδικες δεοντολογίας, ρυθμίσεις και νομοθεσίες στα πλαίσια της επαγγελματικής ηθικής του επαγγέλματος. 

4. Διευρυμένη δυνατότητα φοίτησης
Το ACCA απευθύνεται σε επαγγελματίες κατόχους πρώτου πτυχίου σπουδών καθώς και σε στελέχη με πολυετή εμπειρία. Απαιτείται 3ετής επαγγελματική προϋπηρεσία για την ανάληψη του επαγγελματικού τίτλου.  

5. Συμφωνία με τα ΔΧΠΧ
Από το 2006 η εφαρμογή των ΔΛΠ (Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα) τους καθίσταται υποχρεωτική (με κοινοτική οδηγία) για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Η εκπαίδευση που παρέχει ο επαγγελματικό τίτλος ACCA είναι συμβατή με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ), τα οποία ήρθαν να εμπλουτίζουν τα ΔΛΠ και αφορά πλέον και λοιπές επιχειρήσεις πέραν των εισηγμένων στο Χ.Α.


Βασικές αρχές:

1. Το ACCA είναι το παγκόσμιο Σώμα Ορκωτών Λογιστών και Ελεγκτών. Στόχος του είναι να προσφέρει επαγγελματικούς τίτλους σε στελέχη που αναζητούν μια καριέρα με μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης στον τομέα της λογιστικής, στα χρηματοοικονομικά και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Έχει 393.000 φοιτητές και 137.200 μέλη σε 170 χώρες σε όλο τον κόσμο.

2. Το ACCA έχει συνεργαστεί με τις κυβερνήσεις, τους εθνικούς οργανισμούς και τους φορείς ανάπτυξης στις αναδυόμενες οικονομίες - για πάνω από 20 χρόνια – προωθώντας το λογιστικό επάγγελμα,  με στόχο να δημιουργήσει αξία για τις χώρες, τις επιχειρήσεις και τα μέλη του.

3. Το ACCA πιστεύει ότι η παγκοσμιοποίηση των επιχειρήσεων σημαίνει ότι μια δέσμη  προτύπων είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και γι’ αυτόν το λόγο τάσσεται υπέρ των αρχών των  Διεθνών  Λογιστικών Προτύπων.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης