Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών: «Καλούμε όλες τις Ενώσεις να πάρουν θέση για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου»

Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών: «Καλούμε όλες τις Ενώσεις να πάρουν θέση για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου»

Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών


ΜΑΗΣ 2022


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Όλο το προηγούμενο διάστημα κάναμε μια προσπάθεια να είμαστε σε επαφή με όλους, όσο αυτό ήταν δυνατό, παίρνοντας υπόψη και τις αντικειμενικές συνθήκες της τελευταίας διετίας.

Προσπαθήσαμε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, να αντιμετωπίσουμε τον ορυμαγδό των μέτρων που μας έχουν κλείσει στα γραφεία, για να διεκπεραιώνουμε αμισθί υποχρεώσεις του δημοσίου και να περηφανεύονται οι υπουργοί ότι μείωσαν τις κρατικές δαπάνες. Ενώ ο κλάδος δεν είχε τίποτε να περιμένει από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και το κρατικό όργανο που λέγεται ΟΕΕ.

Η προσπάθειά μας αυτή σε ένα βαθμό ανταμείφθηκε από τους συναδέλφους στις πρόσφατες αρχαιρεσίες των Ενώσεων και της ΠΟΦΕΕ. Η παράταξή μας αύξησε τις δυνάμεις της, που πάντα ήταν και θα είναι στο πλευρό όσων θίγονται από την κυβερνητική πολιτική.

Οι λογιστές και οι λογίστριες ξέρουν πολύ καλά τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές των κυβερνήσεων, που υλοποιούν τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του μεγάλου κεφαλαίου. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να απαριθμούμε ή να υπενθυμίζουμε τα προβλήματα, αλλά για να προτείνουμε διέξοδο για τον κλάδο, τους αυτοαπασχολούμενους και όλους τους εργαζόμενους που συνθλίβονται από τα μέτρα, που μοναδικό σκοπό έχουν την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, με οποιοδήποτε κόστος για όλους εμάς και τις οικογένειές μας.

Εκτιμώντας την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας, προτείναμε στο ΔΣ της ΕΦΕΕΑ να εκλεγεί αναλογικό προεδρείο ώστε να συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις που επέλεξαν με την ψήφο τους οι συνάδελφοι. Κάτι, που όλα τα προηγούμενα χρόνια δέχονταν οι άλλες δύο παρατάξεις, αλλά αρνούνταν η πρώτη παράταξη γιατί είχε πλειοψηφία.

Βλέπετε δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Πέρασαν δυο μήνες από τις τελευταίες εκλογές και το ΔΣ δεν έχει ακόμα συγκροτήσει το προεδρείο του. Πότε γιατί κάποιοι ήθελαν «προγραμματικό» προεδρείο, (αλήθεια θα συμφωνήσει κάποιος σε προγραμματικές θέσεις με αυτούς που στην ΠΟΦΕΕ έκαναν ξετσίπωτο αλισβερίσι με «πενταδάτους» για να εκλέξουν συμβούλους ;) και πότε γιατί άλλοι ήθελαν «αναλογικό» προεδρείο, αλλά η αναλογία να αρχίζει από κάτω προς τα πάνω!!! Τόση αξιοπιστία λοιπόν;

Εμείς επιμένουμε ότι στο προεδρείο πρέπει να εκφραστούν αναλογικά οι παρατάξεις όπως τις ψήφισαν οι λογιστές. Αυτό επιδιώξαμε άλλωστε όλα τα προηγούμενα χρόνια, αυτό απαιτήσαμε και στο πρόσφατο συνέδριο της ΠΟΦΕΕ, όπου πέσαμε άλλη μια φορά πάνω στους «ανεξάρτητους» που προτιμούν, όπως είπαν αρκετοί από αυτούς, να μην εκπροσωπείται πουθενά η ΠΟΦΕΕ, παρά να εκλεγούν στο ΔΣ και κάποιοι άλλοι που δεν συμφωνούν με την κλίκα τους. Και κάποιοι από αυτούς είναι και Πρόεδροι Ενώσεων! Γι' αυτό μάλλον και αντέδρασαν στο να μεταδοθεί ζωντανά από πλατφόρμα το συνέδριο. Να μείνουν όλα μέσα στην αίθουσα και να μην ενημερωθούν οι λογιστές πανελλαδικά, όπως έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει η ομοσπονδία και κάθε δικαίωμα να απαιτήσουν οι συνάδελφοι.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Δεν έχουμε κανένα νταλκά να πάρουμε κάποια θέση σε οποιοδήποτε προεδρείο. Άλλοι νταλκαδιάζονται με τις καρέκλες. Ο δικός μας νταλκάς είναι να συσπειρωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι λογιστές στις Ενώσεις τους κατά τόπους και να διεκδικήσουν με όποιο τρόπο οι ίδιοι αποφασίσουν τα δίκαια αιτήματα του κλάδου.

Γι' αυτό το λόγο με την ανακοίνωση μας αυτή καλούμε όλες τις Ενώσεις να πάρουν θέση για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου και να αποφασίσουν μαζικά αγωνιστική διεκδίκηση, τουλάχιστον για όσα από τα προβλήματα αναπτύχθηκαν δράσεις το προηγούμενο διάστημα και αποφάσισε με ψηφίσματα που θέσαμε η συντριπτική πλειοψηφία στο συνέδριο της ΠΟΦΕΕ και προσπαθεί να θάψει το ΔΣ, που έχει και άρωμα «νέας πεντάδας»- «προοδευτικής».

ΝΑ ΚΑΛΕΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ
Κανένας άλλος δεν μπορεί να αποφασίζει για τις ανάγκες και τα προβλήματά μας.


Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε:

• να μην εφαρμοστεί η συγκεκριμένη εφαρμογή mydata.
• καθιέρωση του μήνα Αυγούστου σαν μήνα αδείας των λογιστών χωρίς καταληκτικές ημερομηνίες
• καθιέρωση δυνατότητας ασθένειας του λογιστή, συμπεριλαμβανόμενης της εγκυμοσύνης,  με παράταση προθεσμιών για τους πελάτες που τον έχουν εξουσιοδοτήσει
• κατάργηση των χαρατσιών του ΟΕΕ, της πιστοποίησης και του αντιδραστικού κώδικα δεοντολογίας
• ένταξη όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, κατάργηση των τροφείων
• κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, ασφάλιση δημόσια, καθολική, με κρατική επιχορήγηση
• κατάργηση του νέου πτωχευτικού κώδικα και των νόμων που απελευθερώνουν τις κατασχέσεις 1ης κατοικίας
• κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας
• κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης
• αφορολόγητο όριο 12.000 € και 3.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης