Αποτελέσματα live αναζήτησης

Υποχώρηση της ανεργίας σε παγκόσμιο επίπεδο στο 5,1% τον Μάρτιο

24 Μάιου 2022 Σχόλια
Υποχώρηση της ανεργίας σε παγκόσμιο επίπεδο στο 5,1% τον Μάρτιο
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Η Ελλάδα και η Ιβηρική (Πορτογαλία-Ισπανία) κινούνταν οριακά ανοδικά στην Ε.Ε. με μεγαλύτερη αύξηση σε Ιρλανδία

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Πτώση της ανεργίας σε παγκόσμιο επίπεδο σε προ πανδημίας ποσοστά ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο ΟΟΣΑ. Πιο συγκεκριμένα , η ανεργία ανά τα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ διαμορφώνεται στο 5,1% τον Μάρτιο 2022 σε σχέση με το 5,2% τον Φεβρουάριο 2022. Πρόκειται για τον 11 συνεχόμενο πτωτικό μήνα για την ανεργία και τον πρώτο μήνα κάτω από το 5,3% του Φεβρουαρίου 2020, δηλαδή πριν ξεκινήσει η πανδημία. Η πτώση αυτή προήλθε περίπου από τα 2/3 των κρατών μελών του ΟΟΣΑ. Οι άνεργοι στα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ ανέρχονταν σε περίπου 34,6 εκατ.

Ωστόσο τα τελευταία στοιχεία που προσκομίζει ο ΟΟΣΑ καλύπτουν μέχρι τον Μάρτιο 2022 και δεν περιλαμβάνουν μέσα τις επιπτώσεις του πολέμου της Ουκρανίας ούτε τη μεγάλη άνοδο του πληθωρισμού στα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ. Τα στοιχεία Απριλίου 2022 (θα ανακοινωθούν αρχές Ιουνίου 2022) θα είναι πιο σαφή για τους ρυθμούς της ανεργίας στις νέες δύσκολες συνθήκες.

Στη ζώνη του Ευρώ, η ανεργία μειώθηκε στο 6,8% τον Μάρτιο 2022 από 6,9% τον Φεβρουάριο και οι μεγαλύτερες υποχωρήσεις ανεργίας ήταν σε Αυστρία, Ιταλία και Λετονία. Στον αντίποδα οι μεγαλύτερες αυξήσεις στην ανεργία ήταν στην Ιρλανδία και μικρότερες αυξήσεις ανεργίας είχαμε (σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ) σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία.

Και στα 3 αυτά κράτη ενδέχεται να αλλάξει η εικόνα από τον Απρίλιο 2022 και μετά αφού ενεργοποιείται και ο τουριστικός κλάδος που καλύπτει άμεσα και έμμεσα το 30% του ΑΕΠ στην Ελλάδα και αντίστοιχα ποσοστά σε Ισπανία και Πορτογαλία.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης