Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η Ελλάδα ζητά παράταση για την αποπληρωμή των δανείων της.

20 Μάιου 2010 Σχόλια
  • Η ελληνική κυβέρνηση «πιέζει τις χώρες της Κοινότητας και την Κομισιόν να αποφασίσουν να της δώσουν παράταση του χρόνου (από 3 σε 5 χρόνια) για την αποπληρωμή των δανείων της» που έχει αρχίσει να λαμβάνει από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης της οικονομίας της.
Η Ελλάδα ζητά παράταση για την αποπληρωμή των δανείων της.

Η ελληνική κυβέρνηση «πιέζει τις χώρες της Κοινότητας και την Κομισιόν να αποφασίσουν να της δώσουν παράταση του χρόνου (από 3 σε 5 χρόνια) για την αποπληρωμή των δανείων της» που έχει αρχίσει να λαμβάνει από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης της οικονομίας της.

Τη δήλωση αυτή έκανε χθες ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Όλι Ρεν απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΛΑΟΣ Νίκης Τζαβέλα. Ο ίδιος της εξήγησε ότι, παρά τις ελληνικές πιέσεις, «υπάρχουν χώρες οι οποίες δεν θέλουν να «χαλαρώσουν» τα μέτρα προς την Ελλάδα και επιμένουν  στη τήρηση των τριών ετών».

Αντίθετα, ο κ. Ρεν αντιμετώπισε ευνοϊκά την πρόταση της κας Τζαβέλα σύμφωνα με την οποία το Ινστιτούτο (δεξαμενή σκέψης) «Μπρύγκελ» προτείνει η ΕΚΤ να εγγυάται ευρωπαϊκά ομόλογα ύψους μέχρι το 60% του ΑΕΠ κάθε χώρας (τα λεγόμενα blue bonds) και όσες υπερβαίνουν το 60% να δανείζονται με όρους αγορών για το ποσοστό υπέρβασης τους (τα λεγόμενα red bonds ).

 Ο κ. Ρεν απάντησε στην κα Τζαβέλα ότι η πρόταση αυτή είναι ενδιαφέρουσα και θα την εξετάσει η Κομισιόν πριν αποφασίσει να κάνει μια σχετική πρόταση στο ΕΚΟΦΙΝ.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης