Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΥΠΟΙΚ: Το 40% του ΑΕΠ φτάνει η παραοικονομία!.

  • Η πάταξη της φοροδιαφυγής ισοδυναμεί με την ανακάλυψη κρυμμένου θησαυρού από το Δημόσιο
ΥΠΟΙΚ: Το 40% του ΑΕΠ φτάνει η παραοικονομία!.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής ισοδυναμεί με την ανακάλυψη κρυμμένου θησαυρού από το Δημόσιο

Η πάταξη της φοροδιαφυγής ισοδυναμεί με την ανακάλυψη κρυμμένου θησαυρού από το Δημόσιο, αφού σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλο, η παραοικονομία αγγίζει το 40% του ΑΕΠ (!).

Την εντυπωσιακή αυτήν εκτίμηση ο κ. Γεωργακόπουλος την έκανε σε ομιλία του στη κοινή συνεδρίαση των ΔΣ των Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων της Αθήνας και του Πειραιά, όπου ήταν επίσημος προσκεκλημένος.

Ο γ.γ. του υπ. Οικονομικών αναφέρθηκε στην ανάγκη αναμόρφωσης των ελεγκτικών μηχανισμών, την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, την ηλεκτρονική διασύνδεση, την ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων, την εκπαίδευση των υπαλλήλων στις νέες μεθόδους και τα ηλεκτρονικά μέσα και την ανασύσταση του ΣΔΟΕ.

Επίσης, μίλησε για τους τακτικούς περιοδικούς ελέγχους με κεντρική επιλογή το point system, τους προληπτικούς κυκλικούς ελέγχους, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς και τις ποινές που φθάνουν μέχρι κατάσχεση για όσους φοροδιαφεύγουν και διαθέτουν μεγάλα περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο, βασική επιδίωξη του υπουργείου Οικονομικών είναι ένα απλό, δίκαιο φορολογικό σύστημα με ενιαίους κανόνες, δίχως αδικαιολόγητες εξαιρέσεις, με ισότιμη μεταχείριση των φορολογούμενων, ενώ ύψιστη προτεραιότητα δηλώνεται η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η οποία, όπως επισήμανε, ενισχύει τη διαφθορά και εντείνει την αδικία.

«Να σας ξέρουμε-να μη σας βλέπουμε η συναλλαγή γεννά διαφθορά και για αυτό επιδίωξη είναι οι συναλλαγές να γίνονται από το σπίτι και το γραφείο», τόνισε.

Πηγή Ημερησία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης