Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παπακωνσταντίνου: Αχρείαστες οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

  • Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει ανάγκη για οποιαδήποτε περαιτέρω άμεση παρέμβαση από την κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ο υπ. Οικονομικών
Παπακωνσταντίνου: Αχρείαστες οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει ανάγκη για οποιαδήποτε περαιτέρω άμεση παρέμβαση από την κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ο υπ. Οικονομικών

«Η Ελλάδα έχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας», παραδέχθηκε ο ΥΠΟΙΚ κ. Παπακωσταντίνου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την χθεσινή άποψη του Γ.Δ. του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν ότι η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα για να βρει την ανταγωνιστικότητα της.

Για τον κ. Παπακωσταντίνου «το θέμα της ανταγωνιστικότητας είναι θέμα κυρίως διαρθρωτικό, θέμα θεσμών και θέμα τιμών».

«Εμείς», εξήγησε, «έχουμε πει επανειλημμένα ότι το θέμα της ανταγωνιστικότητας στον ιδιωτικό τομέα δε περνάει μόνο από τους μισθούς. Περνάει μέσα από μια σειρά άλλα πράγματα μεταξύ των οποίων είναι και το κόστος και το μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων. Στη διαπραγμάτευση που τελειώσαμε με το ΔΝΤ και την Ένωση εξηγήσαμε ότι οι αλλαγές τις οποίες προτείνουμε, βελτιώνουν τον ανταγωνισμό της οικονομίας κι έτσι κι αλλιώς, θα υπάρξει και από τη μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα μια επίπτωση και στο μισθολογικό κόστος και στον ιδιωτικό τομέα. Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει ανάγκη για οποιαδήποτε περαιτέρω άμεση παρέμβαση από την κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτό».

Πηγή ΗμερησίαΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης