Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πτώση 2,38% στις 900 μονάδες ο Γεν. Δείκτης

Πτώση 2,38% στις 900 μονάδες ο Γεν. Δείκτης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven


Διεθνείς αγορές: Οι Αμερικανοί περιμένουν τις αποφάσεις της FED μετά το sell off της Παρασκευής

Με το βλέμμα στη FED και τις αυριανές αποφάσεις ξεκίνησαν οι αμερικανικές αγορές που καταγράφουν ως δείκτες μικρές υποχωρήσεις. Ωστόσο είχε προηγηθεί η πολύ δύσκολη Παρασκευή με μαζικές πωλήσεις σε όλους τους κλάδους και ιδιαίτερα σε μετοχές τεχνολογίας και η επίσης πτωτική Δευτέρα. Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε μία μικρή 3μερη διόρθωση. Και οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένουν αντίστοιχες αποφάσεις από την ΕΚΤ στο επόμενο διάστημα. Ωστόσο τα μεγάλα προβλήματα δημιουργούνται από τον παρατεταμένο πληθωρισμό και την άνοδό του που τροφοδοτείται από την συνεχή παραμονή του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα.

Η μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο (2022) στο ελληνικό χρηματιστήριο

Με την μεγαλύτερη πτώση από τις αρχές Μαρτίου ολοκλήρωσε την συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης, ακολουθώντας με καθυστέρηση την διόρθωση των ευρωπαϊκών αγορών την Δευτέρα. Το μόνο θετικό είναι ότι κράτησε τα επίπεδα στήριξης των 900 μονάδων με το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης για μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με πτώση στις 920 μονάδες Γ.Δ που κορυφώθηκε σταδιακά οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη προς τις 890 μονάδες. Όμως εκεί εμφανίστηκαν αγοραστές σε συγκεκριμένα blue chips με αποτέλεσμα να κλείσει στις 900,45 μονάδες με υποχώρηση 2,38%. Αυξημένη ήταν η αξία συναλλαγών στα 110,29 εκατ. Ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 17 ήταν ανοδικές και οι 97 πτωτικές. O δείκτης FTSE Large Cap υποχώρησε κατά 2,44% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap) κατά 2,83%. Βλέπουμε δηλαδή ότι οι πιέσεις διαχύθηκαν σε ολόκληρο το φάσμα των εισηγμένων.

Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη υποχώρηση είχαν οι κλάδοι Πρώτων Υλών (-4,6%), Τεχνολογίας (-4,25%) και λόγω αποκόμισης προηγούμενων κερδών και λόγω αντανάκλασης με τις ξένες αγορές, Τραπεζών (-3,17%), Εμπορίου (-3,13%). Την μικρότερη πτώση είχαν οι κλάδοι βιομηχανικών προϊόντων (-0,52%), Τηλεπικοινωνιών (-0,98%) με αντοχές από την μετοχή του ΟΤΕ, Κατασκευών -Υλικών (-1,24%) με την μετοχή του 'Ελλακτωρ' να κινείται ανοδικά. Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν ο ΟΤΕ, η ΕΤΕ, η Alpha Bank, o Mυτιληναίος, η ΔΕΗ και η Eurobank.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης