Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ερχονται νέες λίστες φοροφυγάδων.

17 Μάιου 2010 Σχόλια
  • Νέες λίστες με ονόματα επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή αλλά και τα πρώτα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών κλιμακώνοντας τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής.
Ερχονται νέες λίστες φοροφυγάδων.

Νέες λίστες με ονόματα επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή αλλά και τα πρώτα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών κλιμακώνοντας τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής.

 
Νέες λίστες με ονόματα επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή αλλά και τα πρώτα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών κλιμακώνοντας τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής.

Μετά τους γιατρούς του Κολωνακίου και άλλων περιοχών του Λεκανοπεδίου που «συνελήφθησαν» από το ΣΔΟΕ με σοβαρές φορολογικές παραβάσεις και είδαν το φως της δημοσιότητας, σειρά παίρνουν οι συμβολαιογράφοι που εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν «φουσκώνοντας» τις δαπάνες τους.

Ένας στους δύο συμβολαιογράφους που ελέγχθηκαν πρόσφατα από το ΣΔΟΕ πιάστηκε με φοροπαραβάσεις. Ενώ δήλωναν κανονικά τα έσοδά τους, συμπλήρωναν στις δηλώσεις τους φουσκωμένες  δαπάνες κατά το?δοκούν, χωρίς αποδεικτικά, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να μειώσουν τον οφειλόμενο φόρο. Τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν στους συμβολαιογράφους βρίσκονται ήδη στις εφορίες και προχωράει η διαδικασία επιβολής των προστίμων. 

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας, θα μπουν και τα πρώτα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις. Πρόκειται για μεγάλα και γνωστά κέντρα διασκέδασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για τα οποία έχει αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας τους μέχρι και ένα μήνα καθώς πιάστηκαν πάνω από μια φορά από το  ΣΔΟΕ να μην κόβουν αποδείξεις.

Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης αξιοποιώντας τα στοιχεία από καταγγελίες πολιτών και τις διασταυρώσεις που «τρέχει» η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχει ενεργοποιήσει πλήρως τον ελεγκτικό του μηχανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο των φοροελεγκτών του  ΣΔΟΕ βρίσκονται:

-          Μεγαλοδικηγόροι με γραφείο στο κέντρο τις Αθήνας που εμφανίζονται στην εφορία με εισοδήματα φτώχειας. Το υπουργείο Οικονομικών θα ακολουθήσει τη «συνταγή» που εφάρμοσε  με τους γιατρούς. 

-          Καλλιτέχνες (τραγουδιστές, ηθοποιοί) με υψηλά κασέ και χαμηλά δηλωθέντα εισοδήματα.

-           Γνωστοί σχεδιαστές μόδας με ατελιέ στο Κολωνάκι αλλά και τηλεοπτικοί «μαϊντανοί» - θαμώνες εκπομπών τύπου life style.

-          Μεγαλογιατροί που συνεργάζονται με ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές και   «φουσκώνουν» δαπάνες για ιατρικές εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις που δικαιολογούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

-          Συνεργεία αυτοκινήτων, γυμναστήρια.

-          Πολιτικοί μηχανικοί.

-          Αγρότες που έχουν λάβει επιδοτήσεις αλλά και άνεργοι που εισπράττουν επίδομα ανεργίας και παράλληλα απασχολούνται με «μαύρη» εργασία.

-      Ξενοδοχεία και εργοστάσια που έχουν ενταχθεί σε επιδοτούμενα επενδυτικά  προγράμματα αλλά δεν πραγματοποιούν τις επενδύσεις.

Νομαρχίες και δήμοι που «φουσκώνουν» τις δαπάνες για την εκτέλεση έργων με τη χρήση εικονικών τιμολογίων. 


Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης