Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κτηματολόγιο: Ενημέρωση για την προανάρτηση σε περιοχές της Χαλκιδικής

Κτηματολόγιο: Ενημέρωση για την προανάρτηση σε περιοχές της Χαλκιδικής

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

Προς αποφυγή του συνωστισμού, ενημερώνουμε όσους έχουν ακίνητη περιουσία σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής ότι, εφόσον μέχρι 21 Απριλίου 2022 επικοινωνήσουν με το Γραφείο Κτηματογράφησης και αιτηθούν διόρθωση ή κλείσιμο ραντεβού, αυτό μπορεί να διεκπεραιωθεί μέχρι και την 6η Μαΐου 2021, θεωρούμενο εμπρόθεσμο.

Μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης, οι ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν, εφόσον κλείσουν ραντεβού μέχρι 21 Απριλίου 2022, να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο, μέχρι την 6η Μαΐου 2021.

Μέσω της ιστοσελίδας ktimatologio.gr οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:  
• Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)  
• Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Προανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων ηλεκτρονικά, στα αντίστοιχα mail του Γραφείου Κτηματογράφησης ή διά ζώσης, κατόπιν ραντεβού στο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους, έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gr ή στο τοπικό Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού. Μετά τις διορθώσεις της προανάρτησης, θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάρτησης, για την οποία οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εκ νέου.

Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της προανάρτησης, είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζουν ότι τα δικαιώματα που δήλωσαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Ακολουθεί λεπτομερής πίνακας με τις περιοχές και τα στοιχεία επικοινωνίας.Υποβολή αίτησης επανεξέτασης στοιχείων ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στο: [email protected]

Εφόσον δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική υποβολή, οι αιτήσεις επανεξέτασης κατατίθενται και στα Γραφεία Κτηματογράφησης

Γραφεία Κτηματογράφησης:
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΠΟΛΥΓYΡΟΥ,  Μακεδονίας και 22ας Απριλίου, ΤΚ63100, Πολύγυρος
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Σαράφη 48Β  ΤΚ55135 – Φοίνικας, Θεσσαλονίκη
Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-16:00 και κάθε Τετάρτη 8:00-20:00

Ιστοσελίδα: https://www.kthma.gr/

Συχνές ερωτήσεις: [email protected] (το email διατίθεται αποκλειστικά για πληροφορίες)

Τηλέφωνο: 801 4000 100, 231 6005 400 (Τηλεφωνικό κέντρο για πληροφορίες και ραντεβού - ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 8.00-16.00)

Γενικές Πληροφορίες: Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 210-6505600 (08:30 έως 15:30)  και στο www.ktimatologio.grΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης