Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανακοίνωση σχετικά με τη δημιουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

  • Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας τους.
Ανακοίνωση σχετικά με τη δημιουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας τους.

Στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκε η δημιουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο προβλέπεται από την συμφωνία της Ελλάδος με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το ταμείο αυτό θα χρηματοδοτηθεί με 10 δισ. από τα 110 δισ. ευρώ του συνολικού μηχανισμού στήριξης για τη χώρα μας. Σκοπός του είναι η διατήρηση της σταθερότητας του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος και μέσω αυτού η στήριξη της δραστηριότητας στην πραγματική οικονομία. Νομοθετική πρωτοβουλία για την ίδρυση του Ταμείου θα κατατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών τον Ιούνιο.

Το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα παραμένει ισχυρό και θωρακίζεται επιπλέον μετά τις πρόσφατες πρωτοβουλίες τη Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και με την δημιουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Παράλληλα, οι ελληνικές εμπορικές τράπεζες θα πρέπει να προετοιμαστούν για το νέο περιβάλλον αναλαμβάνοντας στρατηγικές πρωτοβουλίες, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες τους προς επιχειρήσεις και καταναλωτές σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο, αλλά και με τη σωστή διαχείριση του κόστους λειτουργίας τους, συμπεριλαμβανομένων και των αμοιβών και των παροχών των ανώτατων στελεχών τους.


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης