Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανασφάλιστος 1 στους 4 εργαζόμενους.

  • Ένας στους τέσσερις εργαζόμενους δεν ασφαλίζεται από τον εργοδότη του, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Απασχόλησης
Ανασφάλιστος 1 στους 4 εργαζόμενους.

Ένας στους τέσσερις εργαζόμενους δεν ασφαλίζεται από τον εργοδότη του, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Απασχόλησης


Ο Α. Λοβέρδος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη είπε ότι σύμφωνα με 22.000 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και το ΙΚΑ για το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου διαπιστώθηκε ότι η ανασφάλιστη εργασία έχει φτάσει στο ποσοστό του 25%.

Ο κ. Λοβέρδος αποδέχθηκε το γεγονός της υποστελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται αφενός στην αποχώρηση των εργαζομένων από τα προγράμματα stage και αφετέρου από τις συνταξιοδοτήσεις και την απαγόρευσης προσλήψεων, τόνισε ωστόσο ότι «οι έλεγχοι ανέδειξαν προβλήματα στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία που εν τέλει θα οδηγήσουν στην αύξηση των εισφορών κατά 4%».

Πάντως ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι θα βελτιωθούν άμεσα τα πράγματα με τις επικείμενες μετατάξεις από την πρώην Ολυμπιακή και την Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε., αλλά και τους οργανισμούς του δημοσίου που θα καταργηθούν.

Ο ερωτών βουλευτής Φώτης Κουβέλης από την πλευρά του επεσήμανε είπε ότι η απουσία των υπηρεσιών των Επιθεωρητών Εργασίας στις σημερινές συνθήκες εργασιακών σχέσεων συνηγορεί στη δημιουργία ενός ζοφερού τοπίου και κάλεσε τον υπουργό να προχωρήσει γρήγορα στις μετατάξεις ώστε να επαναλειτουργήσουν με το σωστό τρόπο οι μηχανισμοί ελέγχου.

Πηγή Ημερησία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης