Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τροπολογία για τις επαγγελματικές μισθώσεις.

10 Μάιου 2010 Σχόλια
  • Σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία, θέλουμε να στηρίξουμε τον επαγγελματία με δραστική μείωση των υποχρεώσεών του, σε περίπτωση που θα θελήσει να επαναδιαπραγματευτεί ή και να τερματίσει την υπάρχουσα μίσθωση ξεκινώντας μια νέα", δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (Π.ΟΜ.ΙΔ.Α), κ. Στράτο Παραδιά.
Τροπολογία για τις επαγγελματικές μισθώσεις.         

"Σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία, θέλουμε να στηρίξουμε τον επαγγελματία με δραστική μείωση των υποχρεώσεών του, σε περίπτωση που θα θελήσει να επαναδιαπραγματευτεί ή και να τερματίσει την υπάρχουσα μίσθωση ξεκινώντας μια νέα", δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (Π.ΟΜ.ΙΔ.Α), κ. Στράτο Παραδιά.

"Για το λόγο αυτό, καταθέτω στο νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης εταιριών, που θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, τροπολογία με την οποία αναμορφώνεται το Προεδρικό Διάταγμα 43 του 1995, προκειμένου η καταγγελία μιας μίσθωσης εκ μέρους του μισθωτή να μπορεί να γίνει μετά τη συμπλήρωση ενός έτους και όχι δύο, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, προβαίνουμε σε δραστική μείωση του χρόνου καταγγελίας σε τρεις μήνες από έξι, που ισχύει τώρα. Παράλληλα, περιορίζουμε την καταβαλλόμενη αποζημίωση εκ μέρους του μισθωτή από το μίσθωμα τεσσάρων μηνών σε ένα μήνα", διευκρίνισε η κ. Λ. Κατσέλη, ενώ υπογράμμισε ότι αυτές είναι ουσιαστικές ρυθμίσεις, που πραγματικά θα δώσουν μια ανάσα στον επαγγελματία, ο οποίος, σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο, θέλει πραγματικά να βρει μίσθωμα με χαμηλότερο κόστος.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α, κ. Στράτος Παραδιάς, έκανε την εξής δήλωση "είναι καθήκον όλων μας να στηρίξουμε τους εμπόρους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σ' όλη τη χώρα. Γι' αυτό, κάθε ιδιοκτήτης κάνει και θα κάνει ο,τιδήποτε είναι, κατά την κρίση του, απαραίτητο, ούτως ώστε ουδείς υπάρχων ενοικιαστής να χάσει το κατάστημά του. Κάθε αναγκαία προσαρμογή στα μισθώματα που καταβάλλονται σήμερα θα γίνει, ούτως ώστε να μην κινδυνεύσει κανένας επαγγελματίας να χάσει την επαγγελματική του στέγη".

Πηγή: Express.gr
 Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης