Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δίκες - εξπρές για διαφθορά και φοροδιαφυγή.

6 Μάιου 2010 Σχόλια
  • Δίκες - εξπρές για υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής στο Δημόσιο καθώς και εισαγγελείς «ράμπο» στις μεγάλες εισαγγελίες της χώρας που θα αντιμετωπίζουν άμεσα και αποτελεσματικότερα τα οικονομικά εγκλήματα που διαπράττονται από επίορκους κρατικούς υπαλλήλους, προανήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες.
Δίκες - εξπρές για διαφθορά και φοροδιαφυγή.

Δίκες - εξπρές για υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής στο Δημόσιο καθώς και εισαγγελείς «ράμπο» στις μεγάλες εισαγγελίες της χώρας που θα αντιμετωπίζουν άμεσα και αποτελεσματικότερα τα οικονομικά εγκλήματα που διαπράττονται από επίορκους κρατικούς υπαλλήλους, προανήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες.

Οι πρωτοβουλίες του ανώτατου εισαγγελέα έρχονται λίγες ώρες μετά την παραίνεση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, ότι οι εισαγγελείς της χώρας πρέπει να αποδώσουν ευθύνες σε επίορκους δημόσιους λειτουργούς καθώς και μετά τις αποκαλύψεις του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή, ότι αν και την τελευταία εξαετία έχει στείλει στις εισαγγελικές Αρχές για εκκαθάριση 450 υποθέσεις επίορκων κρατικών υπαλλήλων, καμία όμως δεν έχει κριθεί.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Τέντες κίνησε διαδικασίες ώστε:

- Να προβλεφθούν ιδιαίτεροι δικάσιμοι, στις οποίες θα προσδιορίζονται και θα εκδικάζονται κατά προτεραιότητα υποθέσεις υπαλλήλων για εγκλήματα περί την υπηρεσία, που προβλέπονται αυτοτελώς από τον Ποινικό Κώδικα ή και σε συνδυασμό με τον νόμο για διαφθορά στο Δημόσιο (Ν. 3074/2002) και για εγκλήματα φοροδιαφυγής (Ν. 2523/1997, 2065/1992).

- Να στελεχωθούν με εισαγγελείς τα τμήματα των μεγάλων εισαγγελιών της χώρας που είναι αρμόδια για το οικονομικό έγκλημα, ώστε να λειτουργούν ταχύτερα.
Ταυτόχρονα, με εγκύκλιό του ζητεί από τους εισαγγελείς της χώρας:

- Να τον ενημερώσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα και αναλυτικά για τα στοιχεία και την πορεία των συγκεκριμένων εκκρεμών υποθέσεων.

- Να μεριμνήσουν, ώστε η επεξεργασία τους σε όλα τα στάδια καθώς και η εκδίκασή τους να γίνεται κατά προτεραιότητα σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας, «λόγω της απαξίας των σχετικών εγκλημάτων, τα οποία κυρίως στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου και βλάπτουν την εθνική οικονομία», όπως αναφέρει.

Πηγή Κέρδος


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης