Κόβονται και τα δώρα των βουλευτών.

Οικονομικές Ειδήσεις

2 Μάιος 2010
Επιπλέον μέτρα για τις αποδοχές των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής ανακοίνωσε ο Φίλιππος Πετσάλνικος, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Taxheaven.gr

Κόβονται και τα δώρα των βουλευτών.

Επιπλέον μέτρα για τις αποδοχές των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής ανακοίνωσε ο Φίλιππος Πετσάλνικος, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Επιπλέον μέτρα για τις αποδοχές των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής ανακοίνωσε ο Φίλιππος Πετσάλνικος, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ειδικότερα ανακοίνωσε ότι για τους βουλευτές:

Δεν θα καταβάλλονται επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας.

Μειώνονται κατά περαιτέρω 8% το επίδομα οργάνωσης γραφείου και τα έξοδα κίνησης, πέραν της προηγούμενης απόφασης για μειώσεις 12%.

Η απώλεια εισοδήματος για τους βουλευτές από την περικοπή των αποδοχών τους υπολογίζεται στα 13.000 ευρώ περίπου, καθώς η μηναία μικτή αποζημίωσή τους αγγίζει τις 6.500 ευρώ, περιλαμβανομένων των επιδομάτων γραφείου και ταχυδρομικών τελών.

Όσον αφορά στους υπαλλήλους της Βουλής, ο κ. Πετσάλνικος ανακοίνωσε ότι: 

Ισχύουν οι ρυθμίσεις που προβλέπονται για τους δημοσίους υπαλλήλους για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας

Μειώνονται κατά 8%  τα κοινά για τους δημοσίους υπαλλήλους επιδόματα, με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά αυτοδικαίως και στους υπαλλήλους της Βουλής
 
Μειώνονται (πέραν της μείωσης κατά 12% που είχε αποφασισθεί το Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% τα επιδόματα κίνησης και υπερωριακής απασχόλησης 

Μειώνεται περαιτέρω κατά 8% το ειδικό επίδομα "έκτακτης αποζημίωσης", πέραν του 12% για μηνιαίο ποσό μέχρι 1.000 ευρώ και  17% για ποσά άνω των 1.000 ευρώ που αποφασίστηκε τον Μάρτιο, έτσι ώστε η συνολική μείωση να ανέρχεται μέχρι 25%. 

Για τον 15ο και 16ο μισθό των υπαλλήλων της Βουλής, κατά τον κ. Πετσάλνικο θεωρούνται επίδομα κι έτσι η περικοπή τους περιορίζεται σε ένα 8% επιπλέον, όπως προβλέπουν τα νέα μέτρα για όλα τα επιδόματα του Δημοσίου.