Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Απολύτως εγγυημένες οι καταθέσεις»

28 Απρίλιος 2010
  • «Οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι απολύτως εγγυημένες» διαβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, θέλοντας να καθησυχάσει τους καταθέτες, μετά την έντονη φημολογία η οποία κορυφώθηκε μετά και την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την S&P.
«Απολύτως εγγυημένες οι καταθέσεις»
«Οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι απολύτως εγγυημένες» διαβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Δεν έχει επιβάλει ποτέ το ΔΝΤ πλαφόν στις αναλήψεις, σημείωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

«Οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι απολύτως εγγυημένες» διαβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, θέλοντας να καθησυχάσει τους καταθέτες, μετά την έντονη φημολογία η οποία κορυφώθηκε μετά και την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την S&P.

«Δεν έχει επιβάλλει ποτέ το ΔΝΤ πλαφόν στις αναλήψεις. Αυτά είναι χαζά πράγματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν κανένα πρόβλημα ρευστότητας και λόγω της επέκτασης του πακέτου στήριξης των 28 δισ. ευρώ για άλλο ένα εξάμηνο. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι «η συμμετοχή της Ελλάδος στο μηχανισμό στήριξης αποτελούν μια επιπλέον εγγύηση για τις καταθέσεις».

Εν τω μεταξύ, ένεση ρευστότητας ύψους 17 δισ. ευρώ θα λάβουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με την ΤτΕ. Ήδη έχουν κατατεθεί αιτήσεις από ορισμένες τράπεζες, όπως αναφέρεται στην χθεσινή έκθεση του διοικητή της ΤτΕ, για άντληση ρευστότητας ύψους 11,3 δισ. ευρώ, 2,4 δισ. ευρώ μέσω ειδικών ομολόγων και 8,9 δισ. ευρώ μέσω εγγυήσεων. Οι τραπεζίτες έχουν αποφασίσει ότι θα ακολουθήσουν κοινή στάση στο οποιοδήποτε ζήτημα ανακύψει αφενός για να μην προκύψει το παραμικρό πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα και αφετέρου να «φράξουν» το δρόμο στην ακατάσχετη φημολογία των τελευταίων ημερών.

Για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την S&P ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι η υποβάθμιση δεν αντανακλά τα πραγματικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας ούτε την πρόοδο στα βασικά δημοσιονομικά μεγέθη, ενώ διαβεβαίωσε ότι «θα προλάβουμε μέχρι τις 19 Μαΐου την εκταμίευση των χρημάτων».

Για τη στάση της Γερμανίας ανέφερε ότι είναι αδιανόητο η Γερμανία να μπλοκάρει αυτό τον μηχανισμό, σπεύδοντας να προσθέσει ότι «ακόμη κι αν αργήσει η Γερμανία οι υπόλοιπες χώρες μαζί με το ΔΝΤ θα είναι εκεί και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στο δανεισμό».

Πηγή Ημερησία

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης