Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ζαν-Κλοντ Τρισέ «Αποκλείεται να κηρύξει στάση πληρωμών η Ελλάδα, ούτε καμιά άλλη χώρα του ευρώ»

28 Απρίλιος 2010
  • Η Ελλάδα αλλά και κανένα άλλο κράτος της Ευρωζώνης «αποκλείεται να κηρύξει στάση πληρωμών», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά την υποβάθμιση από την S&P της πιστοληπτικής ικανότητας Ελλάδας και Πορτογαλίας.
Ζαν-Κλοντ Τρισέ «Αποκλείεται να κηρύξει στάση πληρωμών η Ελλάδα, ούτε καμιά άλλη χώρα του ευρώ»

Η Ελλάδα αλλά και κανένα άλλο κράτος της Ευρωζώνης «αποκλείεται να κηρύξει στάση πληρωμών», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά την υποβάθμιση από την S&P της πιστοληπτικής ικανότητας Ελλάδας και Πορτογαλίας.

Σε δηλώσεις του από το Σικάγο, ο πρόεδρος της ΕΚΤ επανέλαβε ότι ο ίδιος αποκλείει «τη στάση πληρωμών από ένα κράτος-μέλος της ευρωζώνης» απαντώντας σε ερώτηση για τις επιπτώσεις για το ευρώ, εάν η Ελλάδα, ή άλλο μέλος της ευρωζώνης, κηρύξει στάση πληρωμών.

Παράλληλα, όπως ακριβώς και τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, ο Ζ-Κ.Τρισέ αρνήθηκε επίμονα να αναφερθεί σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια, αναφορικά με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την ΕΕ, την Επιτροπή των Βρυξελλών και το ΔΝΤ, για έναν μηχανισμό στήριξης προς την ελληνική οικονομία.

«Γνωρίζετε πως γίνονται διαπραγματεύσεις στην Αθήνα, και δεν θα τις σχολιάσω» ανέφερε.

Πηγή Το Βήμα

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης