Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στρος-Καν: Συζητείται η επιβολή φόρου στις τράπεζες.

26 Απρίλιου 2010 Σχόλια
  • Ο φόρος στις τράπεζες, όπως προβλέπεται σε πολλές χώρες, είναι μια συζητήσιμη περίπτωση μεταξύ άλλων για να υπάρξει μια χρηματιστηριακή σταθερότητα, δήλωσε σήμερα από την Ουάσινγκτον ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν. "Είναι επιλογή για κάθε χώρα" τόνισε μιλώντας στον Τύπο στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.
Στρος-Καν: Συζητείται η επιβολή φόρου στις τράπεζες.

Ο φόρος στις τράπεζες, όπως προβλέπεται σε πολλές χώρες, είναι μια συζητήσιμη περίπτωση μεταξύ άλλων για να υπάρξει μια χρηματιστηριακή σταθερότητα, δήλωσε σήμερα από την Ουάσινγκτον ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν. "Είναι επιλογή για κάθε χώρα" τόνισε μιλώντας στον Τύπο στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

Ορισμένες χώρες προτιμούν τη μία ή την άλλη λύση, δηλαδή διαφορετικές επιλογές στο ζήτημα αυτό αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι οτιδήποτε γίνει "να γίνει με τρόπο συντονισμένο ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ανισορροπίας στον ανταγωνισμό" που θα μπορούσε να δώσει προβάδισμα σε μια χώρα σε σχέση με μία άλλη.
Στη σύνοδο του ΔΝΤ οι υπουργοί Οικονομίας συζήτησαν την πρόταση επιβολής φόρου στις τράπεζες αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία.


Ορισμένες χώρες όπως η Βραζιλία, ο Καναδάς ή η Ελβετία εκτιμούν ότι μια τέτοια φορολογία δεν είναι απαραίτητη ή ότι δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για την διευθέτηση πιθανής κρίσης. Αντιθέτως οι ΗΠΑ, η Γερμανία ,η Βρετανία υποστήριξαν την πρόταση επιβολής φόρου. Ορισμένοι υποστηρίζουν την πρόταση άλλοι όχι, "άλλά όλος ο κόσμος συμφωνεί πως τα πράγματα πρέπει να γίνουν συντονισμένα", κατέληξε ο κ. Στρος-Καν.

Πηγή: ΑΠΕ

 Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης