Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διάλογοι με πρόσωπα: Συζήτηση του Γ. Χριστόπουλου με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά

25 Φεβρουάριου 2022 Σχόλια
Διάλογοι με πρόσωπα: Συζήτηση του Γ. Χριστόπουλου με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά



Με τον προκαθήμενο στην ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά και τη διαλειτουργική σχέση της Συνομοσπονδίας με τον λογιστή-φοροτεχνικό, τη στήριξη και συνεργασία, ξετυλίγεται η συζήτηση στο σημερινό οδοιπορικό της εκπομπής μας «Διάλογοι με πρόσωπα» που επιμελείται και παρουσιάζει ο επιστημονικός συνεργάτης του κόμβου TAXHEAVEN Γιώργος Χριστόπουλος.

«Σαν λογιστές - φοροτεχνικοί - υπογραμμίζει στην εισαγωγή του ο Γιώργος Χριστόπουλος - ασχολούμαστε με την επιχείρηση. Αλλά όλα τα κύτταρα των επιχειρήσεων ακούνε σε μια μεγάλη οντότητα συνδικαλιστική και όχι μόνο, που λέγεται ΓΣΕΒΕΕ και αναμφισβήτητα αντιπροσωπεύει το πιο ζωντανό κομμάτι του οικονομικού ιστού της Χώρας και όλων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Φιλοξενούμε τον άνθρωπο που χρειάστηκε να δώσει βοήθεια στη διετία της πανδημίας στον Λ/Φ».

Το οδοιπορικό της συζήτησης περνά μέσα από την πραγματικότητα σήμερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στον αντίποδα των προσπαθειών να ορθοποδήσουν και να επιβιώσουν στην συγκυρία της δίδυμης απειλής από την υγειονομική και ενεργειακή κρίση κάτω από την έξαρση των πληθωριστικών πιέσεων. Το status αυτό, ο Λ/Φ το ζει και το αφουγκράζεται όσο κανένας άλλος κλάδος θα δηλώσει ο Γιώργος Καββαθάς, υπογραμμίζοντας όλα τα σημεία της πολύ εξαιρετικής και παραγωγικής συνεργασίας της ΓΣΕΒΕΕ με την ΠΟΦΕΕ και τις Ενώσεις της.

Ερωτήματα όπως για τον πληθωρισμό και πόσο αυτός θα έχει παροδικό ή μόνιμο εφιάλτη στο εισόδημα των ευάλωτων συμπολιτών μας και στο «καλάθι της νοικοκυράς», αν η μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να μη μετακυλήσει όλο το βάρος, για το καθοριστικό ζήτημα της πρόσβασης των ΜΜΕ στο τραπεζικό σύστημα, για τις προοπτικές ανάκαμψης και άλλα ζητήματα της καθημερινότητας των ΜΜΕ και του λογιστή,   συζητήθηκαν κάτω από την εμπειρία του θεσμικού συνομιλητή με την οικονομική πολιτική ηγεσία, προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ.

Τα καθημερινά προβλήματα του λογιστή-φοροτεχνικού, όπως τα προβλήματα με τις δυσλειτουργίες των εφαρμογών, στον e-ΕΦΚΑ, στις ρυθμίσεις, τα αδικαιολόγητα πρόστιμα, το ζήτημα της ασθένειας του λογιστή, ακόμη και αυτό «της μητέρας των μαχών» τα myDATA στην ουσία, είναι προβλήματα των επιχειρήσεων και για το λόγο αυτό συμμεριζόμαστε τις δυσκολίες και πρέπει να δώσουμε λύσεις πρώτα εμείς, θα τονίσει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Παρεμβάσεις στη συζήτηση με θετικά σχόλια και εξιστόρηση κομβικών συγκυριών στην επίλυση ζητημάτων για την ενίσχυση των ΜΜΕ, από τη συνεργασία που είχε με τον Γιώργο Καββαθά, κάνει ο Υπουργός Οικονομικών κος Χρήστος Σταϊκούρας. Και βέβαια δεν θα απουσίαζε ο alter ego του προέδρου Καββαθά. Ποιος άλλος από τον πρόεδρο της ΠΟΦΕΕ, τον Βασίλη Καμπάνη, που εξειδικεύει τη θεσμική σημασία της συνεργασίας ΠΟΦΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ και μιλάει εκ βαθέων για στιγμές και γεγονότα.  

Δείτε τη συνέντευξη στο σχετικό video:





Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης