Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παπακωνσταντίνου: 15νθήμερο διαπραγματεύσεων με ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ.

22 Απρίλιου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Δυο εβδομάδες θα διαρκέσει το «πόκερ» της κυβέρνησης με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Έως την 15η Μαΐου το κοινό ανακοινωθέν.
Παπακωνσταντίνου: 15νθήμερο διαπραγματεύσεων με ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ.

Δυο εβδομάδες θα διαρκέσει το «πόκερ» της κυβέρνησης με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Έως την 15η Μαΐου το κοινό ανακοινωθέν.

Οι διαβουλεύσεις με την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και θα καταλήξουν σε κοινό κείμενο έως την 15η Μαΐου, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου την Τετάρτη.

«Ο μηχανισμός θα λειτουργήσει και θα ενεργοποιηθεί, αν το ζητήσει η Ελλάδα, βάσει του κειμένου... εμείς επιλέξαμε αυτή τη διαδικασία», είπε ο Παπακωνσταντίνου μετά την έναρξη των συνομιλιών την Τετάρτη.

Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα θα μπορούσε να ζητήσει βοήθεια νωρίτερα από την ημερομηνία αυτή, είπε: «Θα μπορούσε θεωρητικά η ελληνική κυβέρνηση να το κάνει ακόμα και αύριο».

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών είπαν ότι ο υπουργός μιλούσε «τελείως θεωρητικά» και ότι δεν εννοούσε πως η Ελλάδα θα ζητήσει βοήθεια πριν την επίτευξη συμφωνίας.

Στόχος των διαβουλεύσεων είναι να εξειδικευθούν οι λεπτομέρειες οικονομικού σχεδίου που θα μπορούσε να προσφέρει στην Ελλάδα βοήθεια ύψους έως 45 δισ. ευρώ.

«Οι συζητήσεις θα κρατήσουν 2 εβδομάδες», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. «Μετά τις συζητήσεις θα υπάρξει κοινό κείμενο», είπε. Παράλληλα, απέρριψε τις εικασίες ότι η χώρα θα αναγκαστεί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, χαρακτηρίζοντάς τες «σαχλαμάρες».

πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης