Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οι τελευταίες αλλαγές στο νομοσχέδιο για τους ημιυπαίθριους.

22 Απρίλιου 2010
  • Με το ημερολόγιο στο χέρι πρέπει να είναι οι ενδιαφερόμενοι να «τακτοποιήσουν» παρανομίες που έχουν γίνει μέσα στο νόμιμο περίγραμμα της οικοδομής, με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που συζητείται σήμερα στη βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στο σύνολό του
Οι τελευταίες αλλαγές στο νομοσχέδιο για τους ημιυπαίθριους.

Με το ημερολόγιο στο χέρι πρέπει να είναι οι ενδιαφερόμενοι να «τακτοποιήσουν» παρανομίες που έχουν γίνει μέσα στο νόμιμο περίγραμμα της οικοδομής, με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που συζητείται σήμερα στη βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στο σύνολό του.

Πλέον τα υπό κατασκευή ακίνητα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και συνδεθεί με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας (δεη και ύδρευση) μέχρι τις 30 Ιουλίου του 2010.

 Απόψε η Τίνα Μπιρμπίλη έκανε και νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο, σύμφωνα με τις οποίες μια υπό κατασκευή οικοδομή γιά να ενταχθεί στις ρυθμίσεις πρέπει να καλύπτει δύο προϋποθέσεις:

α)Να χτίζεται με οικοδομική άδεια που έχει εκδοθεί ως τις 2 Ιουλίου 2009, ημερομηνία που είχε θέσει ο προηγούμενος νόμος 3775/2009.

β)Να έχει ολοκληρωθεί ως τις 30 Ιουλίου 2010 και να έχει συνδεθεί ως τότε με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ και ύδρευση). Οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα από το χρόνο κατασκευής της οικοδομής, πρέπει να συγκρατήσουν δύο προθεσμίες:

1)Έχουν δικαίωμα να υποβάλουν δήλωση στις πολεοδομίες οκτώ μήνες από τη δημοσίευση του νέου νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το χρονικό περιθώριο αναμένεται να ισχύσει ως τα τέλη Δεκεμβρίου.

2)Ειδικά όσοι θα καταθέσουν το φάκελο μέσω ταχυδρομείου έχουν εξάμηνη προθεσμία, δηλαδή ως τα τέλη Οκτωβρίου.

Ακόμη, οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί πριν από τις 2 Ιουλίου 2009 έχουν δικαίωμα αναθεώρησης (άρα υπαγωγής στο προηγούμενο καθεστώς) μέσα σε ένα εξάμηνο, εφόσον το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης

Πηγή Ελευθεροτυπία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης