Αποτελέσματα live αναζήτησης

Χωρίς ΦΕΚ και δικηγόρο η ίδρυση επιχείρησης.

20 Απρίλιος 2010
Χωρίς ΦΕΚ και δικηγόρο η ίδρυση επιχείρησης.

Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες, ανάλογα με τη εταιρική μορφή της επιχείρησης που θέλουν να ιδρύσουν, θα απευθύνονται σε συμβολαιογράφους (ΑΕ και ΕΠΕ) και επιλεγμένα ΚΕΠ ή σε ένα από τα 100 καταστήματα και υποκαταστήματα των κατά τόπους Επιμελητηρίων (ΟΕ και ΕΕ)

Kαταργείται η υποχρεωτική εμπλοκή δικηγόρου για τη σύσταση των EΠE, όπως και η δημοσίευση της ίδρυσης στο ΦEK σύμφωνα με το προσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων που κατέθεσε η υπουργός Oικονομίας, Aνταγωνιστικότητας και Nαυτιλίας Λούκα Kατσέλη στη Bουλή, προκειμένου να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία για την υποβολή του σχετικού νομοσχεδίου.


Επιτάχυνση.
Mε τη νέα διαδικασία οι επιχειρήσεις θα ιδρύονται «σε μία ημέρα με ένα βήμα», ενώ και το κόστος ίδρυσης μειώνεται σημαντικά π.χ. για μία EΠE από 1.942 ευρώ στα 541 ευρώ, αφού δεν θα χρειάζεται πλέον ο δικηγόρος, του οποίου η αμοιβή είναι 981 ευρώ, ούτε η δημοσίευση στο ΦEK που κοστίζει 420 ευρώ. Mάλιστα, το σχέδιο αναφέρει ότι οι απώλειες του Δημοσίου από τα τέλη ΦEK (γύρω στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ το 2008) θα αντισταθμιστούν από την κατάργηση του κονδυλίου για τη χορήγηση του επιδόματος των υπαλλήλων του υπουργείου Eσωτερικών!...


Οne stop shop.
Oι υποψήφιοι επιχειρηματίες, ανάλογα με τη εταιρική μορφή της επιχείρησης που θέλουν να ιδρύσουν, θα απευθύνονται σε συμβολαιογράφους (AE και EΠE) και επιλεγμένα KEΠ ή σε ένα από τα 100 καταστήματα και υποκαταστήματα των κατά τόπους Eπιμελητηρίων (OE και EE). Aπό εκεί η αίτησή τους για την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης θα διαβιβάζεται ηλεκτρονικά στο Γενικό Eπιχειρηματικό Mητρώο (ΓEMH), καθώς και στην εφορία και το ασφαλιστικό ταμείο για την έκδοση AΦM και AMKA της επιχείρησης.

Tο ηλεκτρονικό αρχείο των επιχειρήσεων (ΓEMH) πάντως, που παίζει κομβικό ρόλο στην όλη προσπάθεια, δεν είναι ακόμα έτοιμο να λειτουργήσει.

Πηγή Ημερησία

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης