Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πρώτο βήμα προσφυγής στον μηχανισμό Ε.Ε.-ΔΝΤ .

16 Απρίλιου 2010 Σχόλια
  • ZHTHMA χρόνου είναι η προσφυγή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, μετά την επιστολή του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προς την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, με την οποία η κυβέρνηση ζητεί «διαβουλεύσεις για ένα πολυετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί από οικονομική βοήθεια στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να ζητήσουν τη βοήθεια».
Πρώτο βήμα προσφυγής στον μηχανισμό Ε.Ε.-ΔΝΤ             

ZHTHMA χρόνου είναι η προσφυγή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, μετά την επιστολή του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προς την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, με την οποία η κυβέρνηση ζητεί «διαβουλεύσεις για ένα πολυετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί από οικονομική βοήθεια στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να ζητήσουν τη βοήθεια».

Τη Δευτέρα μικτό κλιμάκιο της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ θα βρίσκεται στη Αθήνα για διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ εξελίξεις μπορεί να υπάρξουν και στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας της Ε.Ε., που συνεδριάζει από σήμερα στη Μαδρίτη.

Υπό την αφόρητη πίεση των αγορών η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από την προσφυγή στον μηχανισμό. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, η πρώτη εκταμίευση θα γίνει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με επιτόκιο γύρω στο 3%. Η διάθεση των 30 δισ. από τις χώρες της Ε.Ε. τοποθετείται χρονικά στο δεύτερο 15ήμερο του Μαΐου.

Σχολιάζοντας την επιστολή ο ΣΕΒ κάνει λόγο για ελιγμό με στόχο τις αγορές και ζητεί την υποβολή αιτήματος για άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Πηγή: Express.gr

 Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης