Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στη Βουλή το ν/σ για τις αλλαγές στα εργασιακά

14 Απρίλιου 2010 Σχόλια
  • Επιτάχυνση της καταβολής σύνταξης, τρεις μήνες μετά την αίτηση, αλλά και σημαντικές αλλαγές στη μερική απασχόληση και στις μορφές ευέλικτες εργασίας, φέρνει το νέο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε, αργά το απόγευμα της Τρίτης, στη Βουλή.
Στη Βουλή το ν/σ για τις αλλαγές στα εργασιακά

Επιτάχυνση της καταβολής σύνταξης, τρεις μήνες μετά την αίτηση, αλλά και σημαντικές αλλαγές στη μερική απασχόληση και στις μορφές ευέλικτες εργασίας, φέρνει το νέο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε, αργά το απόγευμα της Τρίτης, στη Βουλή.

Σε ότι αφορά στις ειδικές μορφές απασχόλησης, προβλέπεται η συμφωνία μεταξύ εργοδότη και απασχολούμενου για παροχή υπηρεσιών ή έργου ότι θα πρέπει να αποδεικνύεται ως σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, εφόσον η εργασία παρέχεται αυτοπροσώπως για έξι συνεχείς μήνες.

Επίσης, προβλέπεται οι συμφωνίες που αφορούν σε μερική απασχόληση, να γνωστοποιούνται στην οικεία επιθεώρηση εργασίας, αλλιώς θα τεκμηριώνονται ως σχέση πλήρους απασχόλησης.
Επίσης, αν η μερική απασχόληση έχει καθοριστεί με μικρότερης διάρκειας από το κανονικό από το κανονικό ωράριο θα πρέπει να είναι συνεχόμενη και να επέρχεται μια φορά την ημέρα.

Επίσης προβλέπεται ότι η εργασία που παρέχεται την έκτη ημέρα της εβδομάδος, κατά παράβαση του συστήματος 5νθήμερης εργασίας αμείβεται με προσαυξημένο ημερομίσθιο κατά 50%.

Τα πρόστιμα που προβλέπονται για τους εργοδότες ανάλογα με το είδος της παράβασης της εργατικής νομοθεσίας κυμαίνονται από 500 έως 50.000 ευρώ.

Δείτε την Αιτιολογική έκθεση και το νομοσχέδιο εδώ.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης